Cultura vitei de vie, editura Ferma
CartiAgricole.ro Carti   |   Articole   |   Localitati si primarii
  Comanda rapida  





Cultura vitei de vie

Stoc epuizat.
Aceasta carte nu mai este in vanzare

  Descriere:
  Cartea este de un mare ajutor tuturor celor care vin in contact cu vita de vie. Se adreseaza producatorilor mici si mari, dezvaluind secretele unei meserii deosebite. Mijlocul sigur de a obtine struguri foarte buni si vin exceptional.

  Autor: Alin Dobrei, Liliana Rotaru, Mihai Mustea
  Editura: Ferma
  Numar pagini: 331
  Pret: 79.99 RON


 

Cuprinsul cartii :



 
lCapI. Notiuni Introductive...9
I.1. Definitia si continutul viticulturii...9
I.2. Importanta economica si sociala a viticulturii....10
I.3. Situatia pe plan mondial.....11
I.4. Situatia viticulturii in Romania.....17
Cap.II. Morfologia vitei de vie...20
II.1. Radacina....20
II.2. Tulpina.....24
II.2.1. Elementele lemnoase ale butucului condos in forma joasa (clasica)....24
II.2.2. Elementele lemnoase ale butucului condos in forme inalte si semiinalte...24
II.2.3. Elemente lemnoase ale butucului rezultate in urma taierii.....27
II.3. Mugurii.....29
II.4. Lastarul, frunza si carcelul....31
II.5. Inflorescenta, floarea si polenul...35
II.6. Strugurii si boabele....37
Cap.III. Ecologia vitei de vie....41
III.1. Influenta factorilor climatici asupra vitei de vie...41
III.2. Influenta factorilor edafici asupra vitei de vie....46
III.3. Influenta factorilor orografici asupra vitei de vie.....48
Cap.IV. Biologia vitei de vie.....50
IV.1. Ciclul biologic ontogenetic....50
IV.2.Ciclul biologic annual.....52
IV.2.1. Perioada active de vegetatie...54
IV.2.2. Perioada de repaus fiziologic.....63
Cap.V. Producerea materialului saditor viticol...65
V.1. Biologia inmultirii vitei de vie.....65
V.1.1. Inmultirea generative.....65
V.1.2. Inmultirea vegetative(asexuata)....66
V.2. Tehnologia producerii vitelor altoite.....72
V.2.1. Obtinerea butasilor altoiti si fortati....72
V.2.2. Cultura vitelor altoite in scoala de vite....79
V.2.3. Clasarea si pastrarea peste iarna a vitelor altoite...86
V.3. Tehnologia producerii vitelor pe radacini propii...88
Cap.VI. Infiintarea plantatiilor viticole....90
VI.1. Sisteme de cultura a vitei de vie.....90
VI.2. Tipuri de plantatii viticole...91
VI.3. Alegerea terenului pentru infiintarea plantatiilor viticole...92
VI.4 Organizarea terenului in vederea infiintarii plantatiilor viticole...92
VI.5. Amenajarea terenului in vederea infiintarii plantatiilor viticole.....95
VI.6 Pregatirea terenului in vederea plantarii vitei de vie...95
VI.7 Alegerea si amplasarea portaltoilor si a soiurilor de vita roditoare....99
VI.8 Plantarea vitei de vie....99
Cap VII. Tehnologia de intretinere a plantatiilor tinere de vita de vie....103
VII.1 Lucrarile de intretinere in anul I de la plantare...103
VII.2 Lucrarile de intretinere in anul II de la plantare.....105
VII.3. Lucrarile de intretinere in anul III de la plantare....106
Cap VIII. Ingrijirea si exploatarea plantatiilor viticole roditoare....108
VIII.1. Taierea vitei de vie...108
VIII.1.1 Consideratii generale.....108
VIII.1.2. Sisteme de taiere, forme de conducere si tipuri de taiere ale vitei de vie...109
VIII.1.3. Clasificarea taierilor....113
VIII.1.4. Taierile de formare...114
VIII.1.5. Taierile de rodire.....130
VIII.1.6. Taierile de regenerare....140
VIII.1.7. Taierile speciale....141
VIII.2. Conducerea coardelor se legarea acestora pe mijloacele de sustinere....145
VIII.3. Lucrari si operatii in verde....149
VIII.4. Completarea golurilor in plantatiilor viticole....157
VIII.5. Lucrarile solului si erbicidarea....161
VIII.5.1. Lucrarile solului...161
VIII.5.2. Erbicidarea...165
VIII.6. Fertilizarea vitei de vie....165
VIII.6.1. Generalitati privind fertilizarea vitei de vie. ...166
VIII.6.2. Analiza solului in plantatiile viticole.....166
VIII.6.3. Tipuri de ingrasamant utilizate in viticulture...168
VIII.6.4. Metode, epoci si doze de aplicare a ingrasamintelor....172
VIII.7. Sistemele de intretinere a solului in plantatiile viticole.....174
VIII.8. Combaterea bolilor si daunatorilor in plantatiile de vii roditoare...175
VIII.9. Recoltarea strugurilor...
Cap.IX Introducere in ampelografie...180
IX.1. Obiectul si continutul ampelografiei.....180
IX.2. Metodele de cercetare folosite in ampelografie.....180
IX.3. Soiul, biotipul si clona la vita de vie.....181
IX.4. Originea soiurilor vitei de vie...183
IX.5. Clasificarea soiurilor de vita de vie....183
Cap.X. Vitele poraltoi.....188
X.1.Clasificarea vitelor portaltoi....188
X.2. Insusirile agrobiologice ale portaltoilor....189
X.3. Poraltoii americani....192
X.4. Portaltoii hibrizi americo-americani....194
X.5. Portaltoii hibrizi europeo-americani....203
X.6. Portaltoii hibrizi complecsi....205
Cap.XI Soiurile pentru struguri de masa.206
XI.1. Caracteristicile biologice si tehnologice.206
XI.2. particularitatile de cultura.207
XI.3. Conveierul soiurilor pentru struguri de masa.209
XI .4. Zonarea culturii soiurilor pentru struguri de masa..211
XI.5. Clasificarea soiruirlor pentru struguri de masa..212
XI.6. Soiurile de masa cu maturare extratimpurie si timpurie.213
XI.7. Creatiile noi de soiuri pentru struguri de masa cu maturare timpurie..216
XI.8. Soiurile pentru struguri de masa cu maturare mijlocie.219
XI.9. Creatiile noi de soiuri pentru struguri de masa cu maturare mijlocie..227
XI.10. Soiurile pentru struguri de masa cu maturare tarzie..231
XI.11. Creatiile noi de soiuri pentru struguri de masa cu maturare tarzie.236
CAP. XII Soiurile de vita de vie apirene..240
XII.1. Particularitatile Biologice ale soiurilor apirene.240
XII.2. particularitatile de cultura.241
XII.3. Clasificarea soiurilor apirene.241
XII.4. Soiurile apirene pentru stafide..242
XII.4. Cratiile romanesti pentru soiuri apirene.244
CAP. XIII Soiurile de vita de vie pentru struguri de vin..248
XIII.1. Particularitatile agrobiologice ale soiuirlor pentru struguri de vin..248
XIII.2. Particularitatile tehnologice ale soiurilor pentru struguri de vin..249
XIII.3. particularitatile de cultura ale soiurilor pentru struguri de vin..250
XIII.4. Soiurile pentru vinuri albe de masa (consum curent)...251
XIII.5. Soiurile pentru vinuri albe de calitate..263
XIII.6.Soiurile pentru vinuri aromate.280
XIII.7. Soiurile pentru vinuri roze si rosii de masa (consum curent).284
XIII.8. Soiurile pentru vinuri rosii de calitate..291
XIII.9. Creatiile romanesti de soiuri pentru struguri de vin..298
CAP. XIV Hibrizii direct producatori.307
XIV.1. Consideratii generale asupra hibrizilor direct producatori..307
XIV.2. Clasificarea hibrizilor direct producatori.308<;br> XIV.3. Particularitatile agrobiologice si tehnologice ale hibrizilor direct producatori..310
XIV.4. Particularitatile de cultura ale hibrizilor direct producatori..311
XIV.5. Principalii hibrizi direct producator..313
Anexe..327
Bibliografie..332


Carti din acelasi domeniu

Tehnice, constructii, instalatii
- carti cu informatii utile despre amenajarile interioare, instalatii, constructii. detalii...
 Comentarii:

  Nici un comentariu pentru aceasta carte.

  Comentati cartea:


Nume:
Email:
Comentariu:
 

Abonare
Informatii despre reduceri, promotii, carti noi. Apasa aici!
Reduceri de 10%
Pentru orice comanda care depaseste 79.99 de lei pretul va fi redus cu 10%
Profitati din plin.
Transport
Expedierea coletelor costa 12.99 lei , indiferent de valoarea comenzii.
Cartile vor fi livrate prin Posta Romana cu plata ramburs (la ridicarea coletului).



Termeni si conditii | Harta site | Cuprinsuri carti | ANPC
© CartiAgricole.ro
SC Lagonda SRL, Valcea, CUI: 16872332