meniu sus mare

Cornata: bautura alcoolica romaneasca

Ce este cornata si cum se fabrica?

Cornata este o bãuturã alcoolicã specific româneascã, preparatã din coarne fermentate cu zahãr si alcool.

Cum se prepara cornata

cornata

Ingredientele principale sunt coarnele, zahãrul si alcoolul. Coarnele se pun într-un recipient de sticlã, se adaugã zahãr peste ele si se lasã sã fermenteze la soare o perioadã variabilã de timp, în functie de reteta folositã (în general câteva zile). Apoi se toarnã deasupra alcool (alcool de 70°, votcã, tuicã sau palincã). Dupã o perioadã variabilã de timp se filtreazã si se pãstreazã în sticle. Reteta are numeroase variatii în ceea ce priveste cantitãtile folosite si ingredientele secundare, în functie de gusturi si preferinte.

Caracteristicile principale

Culoare: Rosie sau roz.

Aromã: Este foarte aromatã.

Gust: Este o bãuturã alcoolicã cu gust dulce, intens fructat, nuantat de ingredientele secundare folosite (vanilie, rom, adaos de alte fructe: zmeurã).

Cornata: bautura alcoolica romaneasca a fost modificat ultima oara in 17 octombrie 2014 de CartiAgricole
No comments yet.

Lasă un răspuns