Cresterea prepelitelor domestice pentru carne si oua

29.99 lei

Aceasta carte contine
o vasta prezentare a afaceri cu Prepelite. Autorii au avut in vedere atat tehnologiile
de crestere a prepelitelor din tari precum Franta sau Japonia, dar si experienta
crescatorilor din Romania. Sunt prezentate pe larg etapele necesare dezvoltarii
unei ferme de prepelite precum si modalitati de valorificare a acestora. Lucrarea
contine o valoroasa documentatie extrem de utila oricui doreste sa initieze o
afacere de crestere a prepelitelor.

Stoc epuizat

SKU: 651b1959c45d Categorie:

Descriere

Introducere…9
I. Organizarea crescatoriei…111
1.1 Crescatorie mixta pentru oua-carne…11
1.2 Crescatorie profilata pe productia de carne…12
1.3 Crescatorie profilata pe productia de oua…14
II. Reproductia…16
2.1 Alegerea materialului de reproductie si caracteristicile acestuia…19
2.2 Reproductia. Obtinerea oualor pentru incubatie…19
2.2.1 Cresterea tineretului de reproductie…19
2.2.2 Exploatarea prepelitelor adulte pentru reproductie…26
III. Incubatia…32
3.1 Principii generale…32
3.2 Incubatoare de dimensiuni uzuale…32
3.2.1 Indubatoare produse de AZOMA-Arad…33
3.2.2 Indubatorul IPEE- Curtea de Arges…36
3.2.3 Incubatorul I.O. -1…46
3.2.4 Indubatorul dublu – Ideal…48
3.2.5 Incubatorul ICM – 100 … 48
3.3 Incubatoare cu capacitate mare…49
3.4 Organizarea incubatiei…52
IV. Exploatarea prepelitelor pentru oua…55
4.1 Crescatoriile de casa (familiale) … 55
4.2 Cresterea prepelitelor ca ocupatie anexa… 57
4.3 Cresterea prepelitelor ca ocupatie de baza…57
V. Cresterea prepelitelor pentru carne…59
5.1 Sistemul gospodaresc de crestere…59
5.2 Sistemul modern de crestere…61
VI. Hranirea prepelitelor…62
6.1 Generalitati. Tipuri de retete…62
6.2 Particularitati ale hranirii puilor de prepelita…63
6.2.1 Nevoi nutritive pentru categoria 0-3 saptamani…63
6.2.2 Cresterea puilor…67
6.3 Particularitati ale hranirii prepelitelor pentru carne…68
6.3.1 Generalitati…68
6.3.2 Nevoi nutritive ale prepelitelor pentru carne…69
6.3.3 Hranirea prepelitelor pentru carne…70
6.4 Particularitati ale hranirii prepelitelor reproducatoare…72
6.4.1 Generarlitati…72
6.4.2 Nevoile nutritive ale reproducatorilor…73
6.4.3 Hranirea prepelitelor reproducatoare…75
6.5 Apa de baut…76
6.5.1 Aspecte cantitative…76
6.5.2 Calitatea apei…77
6.5.3 Analiza apei…80
6.6 Recomandari din literatura franceza…81
VII. Principalele boli ale prepelitelor. Masuri de prevenire si combatere…83
7.1 Generalitati…83
7.2 Cai de transmitere a bolilor…84
7.3 Decontaminarea halelor si echipamentelor…85
7.4 Principalele boli ale prepelitelor…88
7.4.1 Carente nutritionale…88
7.4.2 Boli respiratorii…94
7.4.3 Boli sistemice…102
7.4.4 Boli enterice…107
7.4.5 Afectiuni tegumentare…111
7.4.6 Alte boli…112
VIII. Industrializarea si valorificarea productiei…116
8.1 Generalitati…116
8.2 Carnea de prepelita…116
8.2.1 Caracteristicile carnii de prepelita…116
8.2.2 Operatiunile de abator…117
8.3 Conditii de igiena in abatoare…119
8.3.1 Conditii de igiena necesare pentru primirea unui numar national de inmatriculare…120
8.3.2 Conditii de igiena a personalului, materialelor si spatiilor…121
8.4 Alte echipamente si procedee pentru sacrificare si prelucrare…123
IX. Preparate din carne si oua de prepelita…125< r br> 9.1 Generalitati…125
9.2 Bucataria romaneasca…126
9.3 Bucataria frantuzeasca…130
9.4 Preparate din oua de prepelita…140
X. Organizarea si functinarea unei ferme de crestere a prepelitelor…142
XI. Prepelitele in India…156
Bibliografie…159

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cresterea prepelitelor domestice pentru carne si oua”