facebook_pixel

meniu sus mare

Reducere!

Cartea producatorului si procesatorului de lapte. Vol 2

89,99 lei 69,99 lei

Odata cu integrarea in Uniunea Europeana cerintele impuse producatorilor si procesatorilor de lapte pun in pericol numeroase afaceri mici si foarte mici. Accesul la informatia moderna este esential pentru a desfasura o afacere in domeniul laptelui. Cei care vor reusi sa se adapteze prin folosirea unor tehnologii moderne si aplicarea unor cunostinte avansate vor reusi nu doar sa supravietuiasca ci sa prospere.

Cod Produs: 13b1a1b44546 Categorie: Etichetă:

Descriere

1. Fundamentarea etologica a exploatarii vacilor de lapte … 11
Aspecte generale
Comportamentul de ingestie sau alimentar la vacile de lapte
Comportamentul social la vacile de lapte
Comportamentul de odihna si somn la vacile de lapte
Alte tipuri de comportamente (de eliminare, ingrijiri corporale, comunicare, adaptare si de explorare) la vacile de lapte
Tulburari de comportament, in relatie cu exploatarea vacilor de lapte

2. Baza furajera pentru vacile de lapte … 68
Conceptul, importanta si componentele bazei furajere
Optimizarea marimii si structurii bazei furajere (planului de cultura)
Producerea ierbii de pe pajistile permanente (naturale)
Producerea nutretului verde pe pajisti temporare (cultivate)
Tehnologia producerii, pregatirii (prepararii), pastrarii si evaluarii fanului
Tehnologia producerii si pastrarii nutreturilor suculente conservate

3. Tehnologia hranirii vacilor de lapte … 177
Morfostructura aparatului digestiv la vacile de lapte
Bazele fiziologice si biochimice ale hranirii vacilor de lapte
Utilizarea nutrientilor din hrana in biosinteza (formarea) laptelui
Evaluarea cerintelor de hrana la vacile de lapte
Nutreturile utilizate in hrana vacilor de lapte si caracterizarea lor nutritiva
Tehnologii de hranire utilizate la vacile de lapte
Strategia hranirii vacilor de lapte
Tehnica hranirii si adaparii vacilor de lapte in perioada de pasunat
Tehnica hranirii si adaparii vacilor de lapte in perioada de stabulatie
Alimentatia ecologica (biologica) a vacilor de lapte

4. Tehnologia intretinerii vacilor de lapte … 430
Consideratii generale privind intretinerea vacilor de lapte
Conditiile si cerintele intretinerii eficiente a vacilor de lapte
Tehnologia intretinerii legate a vacilor de lapte
Tehnologia intretinerii libere a vacilor de lapte
Tehnologia intretinerii semilibere, in adaposturi deschise si mixta a vacilor de lapte
Fundamentarea si tehnica intretinerii ecologice a taurinelor de lapte

5. Tehnologia mulgerii vacilor de lapte … 563
Consideratii generale
Bazele morfofiziologice ale mulsului
Sistemele de muls mecanic si automatizat practicate la vacile de lapte
Principiile mulgerii rationale a vacilor de lapte

6. Bolile (tulburarile) principale ale vacilor de lapte induse de erori de exploatare si igiena … 659
Starea de sanatate si de boala la vaca de lapte
Bolile (tulburarile) de nutritie, metabolism si digestive la vacile de lapte
Intoxicatiile (toxicozele) la vacile de lapte
Afectiunile glandei mamare si ongloanelor la vacile de lapte
Actinomicoza si bolile parazitare la vacile de lapte
Boala vacilor nebune (encefalopatia spongiforma a bovinelor)

Cartea producatorului si procesatorului de lapte. Vol 2 a fost modificat ultima oara in 15 august 2016 de CartiAgricole

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cartea producatorului si procesatorului de lapte. Vol 2”