CHAMPIGNON. Tehnologia de cultura

49.99 lei

Ciuperca de balegar sau de strat, alba, crem sau bruna.
Champignon, cea mai cultivata si consumata specie de ciuperci de pe Terra, face subiectul acestei lucrari, cand pentru prima data este prezenta ca o afacere sigura si rentabila.Prin continutul de aminoacizi din proteine, de saruri minerale, vitamine, fara colesterol, grasini, sare si zaharuri, ciupercile sunt considerate un aliment complet.

Stoc epuizat

SKU: 0e3200d60332 Categorie:

Descriere

Caracterizare generala … 13
Pozitia sistematica si scurta descriere
Fazele fenologice ale ciupercii
Istoric
Importanta culturii ciupercilor
Importanta alimentara
Importanta medicinala
Importanta economica
Inmultirea ciupercilor
Nutritia ciupercilor
Nutritia cu azot
Nutritia cu carbon
Nutritia minerala
Factorii biologici de cultura
Temperatura
Umiditatea
Cantitatea de aer sau ventilatia
Influenta pH-ului substratului de cultura
Iluminatul
Sisteme tehnologice de cultura
Sistemul de cultura clasic
Sistemul de cultura semiintensiv
Sistemul de cultura intensiv
Sistemul de cultura intensiv monozonal
Sistemul de cultura intensiv bizonal
Sistemul de cultura intensiv plurizonal
Tehnologia de cultura in sistem clasic … 55
Spatii de cultura si amenajarea acestora
Situatii nefavorabile ce pot surveni la alegerea sau amenajarea unei ciupercarii
Cultura ciupercilor Agaricus bisporus in sere
Igienizarea spatiului
Alte maenajari
Compostul in sistem clasic
Componentele de baza ale compostului
Componentele suport ale compostului
Amendamentele
Substantele minerale sau ingrasamintele chimice
Retete de compost
Spatii de compostare
Tehnologia pregatirii compostului
Conditii de asigurat la intoarcerea compostului
Dimensiunile platformei de compostare
Pasteurizarea naturala a compostului
Calitatea substratului nutritiv rezultat
Asezarea substratului in ciupercarie
Miceliul de ciuperci si procurarea lui
Insamantarea in cultura clasica
Conditii de microclimat dupa insamantare
Prevenirea atacului de daunatori la incubare
Prevenirea aparitiei mucegaiurilor la incubare
Aplicarea scuturarii sau zdruncinarea substratului nutritiv
Aprecierea impanzirii substratului la sfarsitul incubarii
Amestecul de acoperire si gobtarea
Componentele amestecului de acoperire si caracterizarea lor
Pregatirea amestecului de acoperire si dezinfectia lui chimica
Tehnica acoperirii
Lucrari de intretinere si conditii de microclimat dupa acoperire
Recoltarea si randamentul in sistemul clasic
Tehnologia de cultura in sistem intensiv-industrial … 116
Sfaturi privind infiintarea unei ciupercarii
Alegerea terenului pentru amenajarea ciupercariei
Cateva caracteristici ale ciupercariilor din Olanda
Amenajarea spatiului in ciupercariile intensive
Pregatirea compostului in sistem intensiv
Retete de copost pentru cultura intensiva
Tehnologia de pregatire a compostului in sistem intensiv
Spatii si hale de compostare
Pregatirea propriu-zisa a compostului
Din experienta altor tari privind pregatirea compostului
Pasteurizarea in tunele
Calitatea substratului pasteurizat
Asezarea compsotului in sistem intensiv
Amenajarea pe stelaje
Asezarea in lazi
Asezarea in saci
Tulpini si hibrizi de Agaricus bisporus
Insamantarea in sistem intesiv
Incubarea in sistem intensiv
Conditii de microclimat la incubare
Aplicarea scuturarii substratului nutritiv-zdruncinarea
Protectia fitosanitara la incubare
Acoperirea cu turba
Lucrari de intretinere dupa acoperire
Lucrari de intretinere in perioada recoltarilor
Tehnica recoltarii
Calitatea ciupercilor
Conditii de recoltare si ambalare
Marcarea si etichetarea
Pastrarea ciupercilor
Transportul ciupercilor
Tehnolgia de cultura a ciupercii termofile Agaricul bitorquis … 207
Norme privind cultura ecologica a ciupercilor … 213
Boli si daunatori … 222
Conditii care favorizeaza aparitia bolilor si daunatorilor
Descrierea principalelor boli
Viroze
Bacterioze
Boli produse de ciuperci parazite
Boli produse de ciuperci saprofite sau competitoare
Macromycete
Forme teratologice sau anomalii la ciuperci
Daunatorii ciuercilor
Increngatura Nematoda
Ordinul Collembola
Ordinul Diptera
Familia Phoridae
Familia Sciaridae
Familia Cecidomyde
Familia Drosophylidae
Familia Sphaeroceridae
Ordinul Acarina
Familia Tyroglyphidae
Familia Anoetidae
Familia Eupodidae
Familia Tarsonemydae
Familia Pyemotidae
Alti daunatori
Pesticide utilizate la dezinfectia si combaterea bolilor si daunatorilor … 268
Produse pentru dezinfectia spatiilor de lucru, a ciupercariei si fungicide
Pesticide utilizate in combaterea daunatorilor
Norme de incadrare a produselor de uz fitosanitar in grupe de toxicitate
Masuri de protectie la manipularea pesticidelor

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „CHAMPIGNON. Tehnologia de cultura”