meniu sus mare

Coniacul. Distilate din vin

19,99 lei

Pentru inceput e facuta o enumerare a podgoriilor
si a centrelor viticole din Romania, dupa care e inclusa o evaluare a calitatilor
soiurilor de struguri precum si o enumerare a conditiilor tehnologice specifice
prepararii vinului destinat distilarii, tehnologie care are numite puncte specifice
si esentiale pentru obtinerea unor distilate de cea mai buna calitate.

Cod Produs: e87accbdffdf Categorie:

Descriere

Cuvantul editorului……..5
Cuvant inainte…….8
Capitolul 1 : Distilatele de vin, crude si invechite……..11
Podgoriile de vin si soiurile de vita de vie din Romania…..19
Podgoria Odobesti……19
Podgoria Apold……..19
Podgoria Dragasani……20
Centrul viticol Segarcea…..20
Podgoria Banatului…..20
Podgoria Dealul Mare……21
Centrul viticol Husi……21
Consideratii generale…….21
Evaluarea calitatilor soiurilor destinate prepararii coniacului……22
Soiurile cu aroma neutra….22
Soiuri aromate………23
Soiuri cu arome foxate…..23
Conditii pedoclimatice si tehnologice……23
Conditii pedoclimatice……24
Conditii tehnologice…….24
Prelucrarea strugurilor…..25
Fermentarea……….25
Ingrijirea……25
Capitolul 2:Factorii care determina calitatea distilatelor de vin…27
Tehnologia de prelucrare a strugurilor……..27
Pastrarea si conditionarea vinului pana la distilare…….29
Caracteristicile vinului destinat obtinerii caniacului….30
Capitolul 3 :Obtinerea distilatului. Principiul distilarii…..32
Notiuni generale…….32
Comportarea componentilor volatili la distilare…..34
Capitolul 5 :Scheme tehnologice si instalatii pentru obtinerea distilatului…37
Scheme tehnologice……..37
Schema tehnologica pentru obtinerea distilatului crud (prima distilare)…37
Schema tehnologica pentru obtinerea distilatului rafinat (a doua distilare)…..39
Schema tehnologica pentru distilarea fractiilor …40
Schema tehnologica pentru distilarea separata a fruntilor……41
Schema tehnologica pentru obtinerea distulatului rafinat pentru coniac prin distilare directa…….42
Tipuri de instalatii…….43
Instalatii cu distilare repetata…43
Alambicul simplu cu foc direct (tip sarantez)….43
Alambicul cu preincalzitor (tip ameliorat)…….43
Alambicul-baterie cu abur…….44
Instalatii cu distilerie unica……46
Alambicul cu blaza si coloana partiala cu deflegmator……46
Coloana cu functionare continua pentru obtinerea distilatului pentru coniac…..47
Coloana pentru obtinerea continua a coniacului natural (invechit)…49
Instalatia de deflegmare…..50
Instalatia de invechire rapida a distilatului…..51
Factorii care influenteaza distilarea vinului……51
Procese care au loc in cursul distilarii……..52
Capitolul 5:Cantitatile si insusirile distileriilor crude de vin…..54
Calitatile senzoriale…….55
Capitolul 6 :Invechirea coniacului……57
Caracteristica si pregatirea distilatului……..57
Conditiile de invechire a distilatului……..58
Invechirea clasica a distilatelor crude de vin….60
Butoaiele de stejar pentru invechire………61
Modificari care apar in timpul invechirii distilatului de vin, in butoaie de stejar…..64
Procesele fizice de invechire…67
Invechirea rapida a distilatelor de vin………71
Capitolul 7 :Conditionarea si imbutelierea coniacului….75
Conditionarea coniacurilor….75
Cupajarea coniacurilor…..75
Adaugarea apelor extractive alcoolizate…..75
Adaugarea apelor aromate…76
Adaugarea siropului si caramelului……76
Tehnica cupajului… ..77
Tratarea cupajelor……77
Cleirea……77
Cleirea cu clei de peste……78
Cleirea cu ferocianura de potasiu sau fitina…..78
Filtrarea…….78
Conservarea coniacului…..79
Imbutelierea coniacului….79
Capitolul 8 :Vasele si uneltele folosite in sectorul de vinificatie….80
Categorii de vase……….80
Vasele de lemn si folosirea lor…82
Vase pentru culesul si transportul strugurilor…..82
Vase pentru fermentare…..83
Vase pentru depozitare si pastrare……..83
Vasele pentru manipulare si transport……..84
Pregatirea vaselor pentru vinificatie………84
Pregatirea vaselor de lemn…84
Pregatirea vaselor noi de lemn……..84
Pregatirea si tratarea vaselor vechi…….86
Vasele sanatoase…….86
Vasele otelite……87
Vase mucegaite…….88
Bibliografie……….90

Coniacul. Distilate din vin a fost modificat ultima oara in 23 februarie 2015 de CartiAgricole

Informații suplimentare

Editura

Numar Pagini

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Coniacul. Distilate din vin”