Cresterea porcinelor in fermele mici

19.99 lei

In Romania carnea de porc reprezinta un produs de
baza in alimentatia si preferintele consumatorilor, ea ocupand peste 50% din consumul
total de carne, ceea ce face ca cresterea suinelor sa prezinte un mare avantaj
economic.

Stoc epuizat

SKU: 386aa083b3e9 Categorie:

Descriere

Introducere….5
Capitolul 1:Importanta cresterii porcinelor………7
Capitolul 2: Rasele de porcine si utilizarea lor in reproducerea porcinelor pentru sacrificare………13
2.1.Generalitati…13
2.2.Caracteristicile principalelor rase de porcine din romania…………14
2.3.Selectia si incrucisarea la porcine……….24
2.3.1.Selectia la porcine……….24
2.3.2.Incrucisarea la porcine…….26
2.3.3.Hibrizi realizati si verificati in Romania…34
Capitolul 3: Notiuni tehnologice in cresterea porcinelor..39
3.1.Tehnologia de crestere………39
3.2.Adaposturile pentru porcine……………43
Capitolul 4 : Pregatirea scroafelor pentru reproductie si monta…………51;
4.1.Maturitatea sexuala si pregatirea scroafelor pentru monta………………….53
4.2.Pregatirea scroafelor pentru monta……….53
4.3.Monta la scroafe…………….55
Capitolul 5 : Intretinerea si hranirea vierilor de reproducite…………….62
5.1.Hranirea vierilor de reproductie………….62
5.2.Intretinerea vierilor de reproductie……….65
5.3.Exploatarea vierilor de reproducite……………66
Capitolul 6 : Intretinerea scroafelor gestante……68
Capitolul 7: Pregatirea scroafelor in vederea fatarii……………..76

7.1.Fatarea scroafelor si primele ingrijiri date………..77
Capitolul 8: Ingrijirea purceilor si a scroafelor de la fatare pana la intarcare………..83
8.1.Hranirea purceilor pana la intarcare………84
8.2.Ingrijirea si hranirea scroafelor care alapteaza…………….86
Capitolul 9: Intarcarea purceilor……..89
Capitolul 10: Intretinerea si hranirea purceilor intarcati………….91
Capitolul 11: Ingrasarea porcilor…….97
Capitolul 12: Ingrasarea timpurie pentru carne..102
Capitolul 13: Ingrasarea pentru carne si grasime……112
Capitolul 14: Unele particularitati in furajarea porcinelor……….118
Capitolul 15: Valorificarea productiei la porcine………124

15.1.Livrarea in viu……..124
15.2.Livrarea in carcasa….125
15.3.Livrarea animalelor vii pentru alte unitati……………….127
15.4.Carnea de porc prezentare comerciala…128
15.5.Aprecierea calitatii carcaselor si carnii de porc destinata comercializarii si
consumului…..130
Capitolul 16: Masuri sanitare-veterinare in fermele mici de porcine……………….134
Capitolul 17:Transportul porcinelor…………..139
Capitolul 18: Eficienta economica in cresterea porcinelor……….143
Capitolul 19: Cerintele minime pentru protectie si perfomantele la porcine, conditie pentru aderarea la Uniunea Europeana……….146
19.1.Cerintele minime pentru protectia suinelor…….147
19.2.Cerintele de performanta……………..149
Capitolul 20: Norme de protectia muncii si a mediului in fermele mici de porcine…..152
Bibliografie……..155

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cresterea porcinelor in fermele mici”