Descriere
Capitolul 1. Cultura lucernei
Răsărirea şi creştere Rezistenţă ia ger Rezistenţă la secetă Criterii de alegere a soiului de lucerna Cultură pură, cultură asociată
Soiuri şi caracteristici Culturile premergătoare Pregătirea solului Semănatul direct Semănatul
Epoci de semănat şi răsărirea Semănatul cu o cultură acoperitoare Fertilizarea Boli şi dăunători Recoltarea şi păstrarea lucernei
Insilozarea Conservanţii Lucernă uscată Randamentele şi modele de influenţare a acestora Caracteristici nutritive ale lucernei
Valoarea şi natura azotului Celuloza, hemiceluloza şi lignina Mineralele Vitaminele Beta-carotenul
Evoluţia compoziţiei chimice însemnătatea primei coase Administrarea lucernei în fermele de vaci pentru lapte Creşterea junincilor Folosirea lucernei verzi
Păşunatul fin culturi de lucernă cu graminee Utilizarea lucernei însilozate Efectele conservanţiior Lucernă însilozată supercondiţionată Raţiile mixte din lucernă şi porumb însilozat Lucerna uscată
Lucerna uscată faţă de raţia de fân + vegetale însilozate Ajustarea raţiilor de lucernă uscată (fân) Influenţa mediului de condiţionare a lucernei uscate Lucerna uscată comparată cu porumbul însilozat Raţie mixtă de lucernă uscată + porumb însilozat
Cum utilizează francezii lucerna? Alcătuirea raţiilor de bază în Rhone-Alpes Câteva raţii pe bază de lucernă Folosirea lucernei pentru vacile în lactaţie Utilizarea lucernei verzi pentru creşterea şi ingraşarea animalelor tinere
Utilizarea lucernei însilozate pentru tineretul bovin Suplimente Amestecuri cu graminee Utilizarea lucernei uscate Câteva raţii pe bază de lucernă
îngrăşarea vacilor de reformă provenite dintre animalele cu lapte Meteorismul Mecanismul meteorismului Meteorism spumos Meteorismul gazos Factori predispozanţi
Procentul de umiditate al furajelor Condiţiile meteorologice Sensibilitate animalelor Cazuri de meteorism cu lucernă uscată Conduita păşunatului Agenţi antispumanţi Antibiotice Hrănirea oilor cu lucernă
Suplimente energetice Reproducerea şi fitoestrogenii Folosirea lucernei însilozate Folosirea lucernei uscate Raţii pentru oile cu lapte
Raţii de îngrăşare Câteva reţete pe bază de lucernă pentru oi Lucerna în alimentaţia caprelor Creşterea tineretului caprin Lucerna verde în hrana caprelor însilozarea lucernei însilozarea de lucernă supracondiţionată Câteva raţii pe bază de lucernă
Lucerna în hrana cailor Alimentaţia iepelor gestante Alimentaţia proteică Alimentaţia energetică Mineralele şi vitaminele Hrana iepelor aflate în lactaţie Alimentaţia tineretului cabalin Alimentaţia armăsarilor Câteva raţii pe bază de lucernă
Capitolul 2 – Cultura trifoiului
Condiţiile pedo-climatice în cultura trifoiului Solul Apa Temperatura ca factor limitant în cultura trifoiului Importanţa temperaturii pentru cultura de trifoi Rolul luminii în dezvoltarea plantelor Plante bune premergătoare Azotul simbiotic înfiinţarea culturii de trifoi roşu Plantele de acoperire recomandate Plante însoţitoare recomandate Alegerea seminţei Epoci de semănat Pregătirea patului germinativ în cultura clasică Semănatul trifoiului, metodă clasică Semănatul direct al trifoiului Erbicidarea Fertilizarea Amendamentele Recoltarea şi conservarea trifoiului
Recenzii
Nu există recenzii până acum.