Furajarea ecologica a bovinelor

16.99 lei

Vitele sunt cea mai importanta specie de animale din agricultura ecologica. Hranirea lor corespunzatoare este o premisa a sanatatii, bunastarii si randamentului lor. Practicantii agriculturii ecologice se confrunta deseori cu dificultuati in stabilirea unei ratii corecte de rhana pentru vitele lor. Aceasta carte atrage atentia asupra factorilor critici si ofera recomandari pentru o furajare corecta.

SKU: 95736aaf8faf Categorie: Etichetă:

Descriere

Vitele in agricultura ecologica … 7
Trasatura caracteristica a bovinelor – digestia tipica rumegatoarelor … 9
Functiile segmentelor individuale de stomac s iintestin
Ciurul
Burduful
Foiosul
Cheagul
Intestinul subtire
Intestinul gros
Caracteristici ale digestiei rumegatoarelor
Rumegatul
Procesarea proteinelor
Procesarea energiei
Valoarea nutritiva, necesarul de nutrienti, consumul de hrana … 18
Estimarea vlaorii nutritive
Energia
Carbohidrati, fibre
Proteinele
Minerale, vitamine
Consumul de hrana
Necesarul de nutrienti
Necesarul de substante nutritive al vitelor pentru carne
Necesarul de nutrienti al boilor pentru ingrasat
Necesarul de nutrienti al vacilor de lapte
Tipuri de hrana … 39
Furajele verzi
Hrana de cultura
Conservarea hranei
Pregatirea fanului
Pregatirea silozului
Hrana de completare
Sanatatea si ratiile … 60
Vacile de lapte
Faza neproductiva si pregatirea fatarii
Perioada aftarii
Faza de randament maxim si fertilitate
Evaluarea conditiei corporale (BCS) si proprietatile excrementelor
Substante componente ale laptelui si sangelui
Sanatatea copitelor si hranirea
Propuneri de ratii de hrana pentru vacile de lapte, in diferite situatii de crestere
Viteii
Viteii nou-nascuti
Hranirea viteilor de prasila
Viteii pentru cane
Viticile (junincile)
Vacile cu vitei
Vitele pentru carne
Intoxicatiile

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Furajarea ecologica a bovinelor”