facebook_pixel

meniu sus mare

STRUTUL – Imperechere, crestere si comercializare

19,99 lei

O ferma de struti poate sa va para exotica si nepotrivita in Romania sau in Europa. Cu toate acestea la noi exista crescatori de struti, iar afacerile lor merg bine. De ce? Pentru ca strutul este o pasare foarte rezistenta si adaptabila, motiv pentru care poate sa fie crescut si la noi in tara. In ce priveste aspectul economic, de la strut veti putea comercializa cam tot. Ouale de strut se cauta, penele de strut au si ele cerere pe piata, iar carnea este o adevarata delicatesa, rosie, macre, fara multa grasime sau colesterol si foarte buna la gust.

Daca doriti sa intelegeti mai bine cum se creste strutul in captivitate veti gasi raspunsuri la toate intrebarile dumneavoastra in aceasta carte. Lucrarea acopera intreaga problematica a unei ferme de struti si are la baza experienta practica a unor crescatori din Germania.

Cod Produs: 1a82ab21fa62 Categorie:

Descriere

1. Biologia strutului …11
Dezvoltarea de-a lungul timpului
Clasificarea strutilor si particularitati anatomice
Anatomia
Fiziologia
Habitatul si stilul de viata

2. Comportamentul …21
Aportul de hrana
Comportamentul social si activitatea in timpul zilei
Comportamentul sexual
Necesarul de confort

3. Cadrul juridic al cresterii strutilor …38

4. Coportamentul in prezenta animalelor …42
Spuneti strutului „tu”
Strutul, animalul cu obiceiuri
Tratamente medicale
Transportul strutilor
Transferul in noul grajd
Masuri pentru protectia oamenilor

5. Constructia si administrarea unei ferme …48
Principii pentru administrarea unei ferme
Structura fermei
Marimea terenului
Instalarea tarcurilor
Imprejmuirea tarcurilor
Grajdul/adapostul

6. Clocirea oualor …63
Formarea oulului
Oul de strut
Clocirea naturala a oualor
Clocirea artificiala a oualor
Strangerea si depozitarea oualor pentru clocitoare
Conditii tehnice pentru clocirea artificiala
Eclozarea
Igiena eclozarii
Crearea conditiilor pentru eclozare
Incubatorul
Erori si probleme la clocit
Probleme la eclozare
Practica clocitului

7. Cresterea puilor …97
Temperatura
Podeaua
Hrana
Igiena
Plimbarea
Corpuri starine, locuri periculoase
Stres
Diverse

8. Cresterea puilor mai mari de 3 luni …106
Adapostul
Tarcul in aer liber
Hrana
Problemele de sanatate

9. Hrana si portionarea hranei …110
Hrana puilor
Hrana animalelor tinere
Hrana animaelelor de consum

10. Problemele de sanatate si prevenirea acestora …123
Consultarea strutului
Probleme speciale de sanatate la struti
Administrarea si dozarea medicamentelor
Tratarea ranilor
Farmacia strutilor
Hrana insuficienta si urmarile acesteia

11. Genetica si monta …136
Importanta geneticii
scopul montei
Strategia montei
Intocmirea unui registru propriu al montelor
Analiza animalelor pentru monta
Controlul productiei
Dovada originii

12. Calitatea carnii si sacrificarea …148
Sacrificarea strutilor
Situatia pana la acest moment
Efectuarea sacrificarii
Componentele carcasei
Carnea si hrana
Carnea de strut
Maturarea rapida a carnii de strut
Alti factori tehnologici ai carnii de strut
Concluzii

13. Comercializarea: cheia spre succes …165
Conceptul afacerii
Productia economica
Comercializarea optima
Comercializarea traditionala
Comercializarea directa
Comercializarea in comunitate
Strategia de comercializare
Dezvoltarea pietii

14. Economia cresterii strutilor …179
Costuri fixe/animal de productie
Costuri fixe/pui
Costuri fixe/animal de sacrificat
Costuri totale

Anexa …185
Principii legale in Germania
Calculul suprafetei dupa cheia unitatii pentru animale mari
Diferente de rasa la strut
Criterii minime de estimare ale Industriei Nationale a Strutilor din Africa de Sud (NOPSA) pentru piela de strut
Conservarea si depozitarea pielii de strut

STRUTUL – Imperechere, crestere si comercializare a fost modificat ultima oara in 22 mai 2015 de CartiAgricole

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “STRUTUL – Imperechere, crestere si comercializare”