Vinul – de la strugure in pahar

79.99 lei

Aceasta nu este o carte oarecare si cu siguranta nu se adreseaza oricui. Aceasta este o carte pe care doar cei interesati si pasionati de vin o vor putea “savura” si aprecia asa cum trebuie.

Vei reusi sa intelegi mai bine ce inseamna un vin de calitate, cum se produce si cum trebuie ales. Vei afla cum trebuie citita corect eticheta sticlei de vin, sau cum trebuie degustat acesta. Vei descoperi lucruri esentiale despre principalele tari producatoare de vinuri, inlcusiv Romania.

Tiparita in conditii exceptionale, pe cea mai buna hartie, insotita de poze captivante, cartea aceasta iti va innobila biblioteca, dar poate fii si un cadou valoros pentru o persoana deosebita.

SKU: vinulstrugurepahar Categorii: , Etichetă:

Descriere

Cuvânt înainte

Primul contact
Neajutorat în faţa raftului: ce ne spun eticheta, preţul, provenienţa şi ambalajul
Eticheta • Vinul şi preţul • Vinul şi alcoolul • Calitatea vinului • Vinul bag-in-box •
Vinul din supermarket • Degustarea vinului

Cunoştinţe generale
Ce trebuie sa ştim pentru a putea exprima o opinie avizată: noţiuni importante legate de
vin, date istorice şi definiţii
Componentele vinului • Scurtă istorie a vinului • Centura mondială a viţei-de-vie • Denumirile de origine •
Cunoştinţe despre vin

Ampelografia
Biologia unei plante neobişnuite: tipuri de viţă-de-vie, butucul de viţă, morfologia strugurelui
Viţa-de-vie • Soiuri de struguri roşii • Soiuri de struguri albi • Boabele • Taninul • Gradul
de coacere a strugurilor

Podgoria
„Mama” calităţii: podgoria şi lucrările specifice
Solul • Plantarea • Tăierea viţei-de-vie • Anul în vie• Culesul strugurilor • Cultura biologică

Lucrul în cramă
Oameni, butoaie şi tradiţii: cum se transformă sucul în vin
Producerea vinului roşu • Producerea vinului alb • Cunoştinţe despre butoaie • Noi tehnici enologice
• Şampania • Sekt, Spumante, Prosecco & Co. • Vinuri dulci • Vinul de Porto • Vinul de Xeres

Ţări viticole
Despre punctele forte, punctele slabe şi particularităţile celor mai importante zone viticole
Franţa • Italia • Spania • România • Germania • Austria • Elveţia • Portugalia • Ungaria • Grecia •
Slovenia • Croaţia • Africa de Sud • California • Chile • Argentina • Australia • Noua Zeelandă •
Luxemburg şi Estul Europei

Cunoştinţe practice despre vin
Despre manevrarea unui produs sensibil
Calitatea dopului de plută • Dispozitive alternative de închidere a vinului • Capsula • Tirbuşonul •
Paharele pentru vin • Temperatura la care se bea vinul • Servirea • Depozitarea vinului • Îmbătrânirea vinului •
Decantarea • Accesoriile • Bule şi tartru •Defecte ale vinului

Simţurile folosite la savurarea vinului
Mirosul, gustul şi cum vorbim despre ele: de la gurmand la specialistul în vinuri
Mirosul • Gustul • Aromele vinului • Vinul şi evaluarea sa • Legende ale vinului

Glosar
Surse foto

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vinul – de la strugure in pahar”