Calculator dilutii

Calculeaza cantitatea necesara de apa atunci cand stii cantitatea de substanta si concetratia

Citeste cu atentie instructiunile de pe ambalajul substantei pe care urmeaza sa o folosesti. Vezi care este cantitatea necesara. Calculatorul foloseste grame sau mililitrii. Daca aceasta cantitate este trecuta in litri trebuie sa o inmultesti cu 1000. Cauta apoi care este concentratia pe care amestecul trebuie sa o aiba. Calculatorul va afisa automat cati litri de apa ai nevoie.

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”12″]

Calculul matematic este unul foarte simplu. Intai vom transforma cantitatea initiala in litri, impartind-o la 1000 apoi vom imparti rezultatul obtinut la valoarea concentratiei:

CantitateaDeApa = (CantitateaDeSubstanta/1000)/(ConcentratiaNecesara/100)

Calculeaza cantitatea necesara de substanta atunci cand stii cantitatea de solutie si concentratia

In acest caz cunosti care este cantitatea de solutie pe care urmeaza sa o folosesti, cu alte cuvinte capacitatea pompei. Cunosti de asemenea concentratia pe care aceasta trebuie sa o aiba. Pentru a afla aceasta concetratie este bine sa citesti cu atentie instructiunile ce vin odata cu substanta respectiva. Calculatorul va afisa de cate grame sau mililitrii de substanta ai nevoie pentru a obtine concentratia necesara

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”13″]

De aceasta data incepem prin a transforma cantitatea introdusa din litrii in grame, inmultind-o cu 1000. Pasul urmator este sa inmultim valoarea astfel obtinuta cu concentratia necesara:

CantitateaDeSubstanta =  (CantitateaDeSubstanta*1000)*(ConcentratiaNecesara/100)

Ce este Dilutia

Dilutia este raportul dintre cantitatea de solutie si cantitatea de substanta dizolvata in aceasta.

Solutia este amestecul final, compus de regula din apa si substanta folosita.

Tratamentele fitosanitare sunt extrem de importante si trebuie facute cu stricta respectare a instructiunilor ce insotesc produsele pe care le folositi.

Lasă un răspuns