
Ce este cornata si cum se fabrica?
Cornata este o bãuturã alcoolicã specific româneascã, preparatã din coarne fermentate cu zahãr si alcool.
Cum se prepara cornata
Ingredientele principale sunt coarnele, zahãrul si alcoolul. Coarnele se pun într-un recipient de sticlã, se adaugã zahãr peste ele si se lasã sã fermenteze la soare o perioadã variabilã de timp, în functie de reteta folositã (în general câteva zile). Apoi se toarnã deasupra alcool (alcool de 70°, votcã, tuicã sau palincã). Dupã o perioadã variabilã de timp se filtreazã si se pãstreazã în sticle. Reteta are numeroase variatii în ceea ce priveste cantitãtile folosite si ingredientele secundare, în functie de gusturi si preferinte.
Caracteristicile principale
Culoare: Rosie sau roz.
Aromã: Este foarte aromatã.
Gust: Este o bãuturã alcoolicã cu gust dulce, intens fructat, nuantat de ingredientele secundare folosite (vanilie, rom, adaos de alte fructe: zmeurã).
-
Berea artizanala – Cum sa stapanesti arta fabricarii berii la domiciliu
Prețul inițial a fost: 110.98 lei.89.98 leiPrețul curent este: 89.98 lei. Adaugă în coș -
Cazanul de tuica
21.99 lei Adaugă în coș -
Cidru, vin din pere, rachiu si calvados
23.99 lei Adaugă în coș -
Ghidul Barmanului. Peste 700 de retete de bauturi alcoolice si nealcoolice
Prețul inițial a fost: 39.99 lei.30.99 leiPrețul curent este: 30.99 lei. Adaugă în coș