Publicat pe Lasă un comentariu

11 sfaturi practice pentru cultivarea rosiilor in mod organic (ecologic)

Tot mai multe persoane prefera sa creaca rosii in mod organic – pentru salate, pentru sosuri de spaghete. Pentru a fi sigur ca mancati sanatos cresteti propriile rosii in mod organic fara a mai fi nevoie sa va faceti griji de pesticide si alte substante chimice folosite.

cultivare-rosii

Ce trebuie sa faceti pentru a cultiva rosiile ecologic

1. Incercati sa folositi numai solutii organice – incercati sa indepartati potentialele probleme care va pot determina sa folositi substante chimice.

2. Alegeti un loc insorit pe care sa il puteti uda.

3. Alegeti specii de rosii despre care stiti ca au avut rezultate bune in zona dvs.

4. Puneti la punct un sol organic pentru a ajuta la dezvoltarea radacinilor care la randul lor sustin dezvoltarea fructelor.

5. Folositi un ingrasamant organic in fiecare saptamana, pana cand plantele fac fructe. Folositi un ingrasamant pe care il puteti amesteca in sol, ce are o eliberare treptata.

6. Asigurati o buna circulatie a aerului, evitand astfel aparitia bolilor. Cresteti rosiile cat se poate de departe de sol.

7. Dati-le apa de care au nevoie. A le lasa sa se usuce intre irigatii face ca planta sa fie afectata ceea ce duce la o proasta crestere. Creati un strat protector sub rosii odata ce solul este cald pentru a mentine buruienile, temperatura si umiditatea la un nivel optim.

8. Luati masuri treptate in eliminarea insectelor: incurajati insectele benefice, aveti grija la cele daunatoare. Daca aveti probleme mari cu daunatorii, este bine sa folositi substante organice.

11.  Culegeti rosiile cand au o culoare rozalie pentru ca pasarile sa nu ajunga sa le ciuguleasca.

10.  Pentru a prinde rosiile pe araci, inainte inveliti aracii in bumbac pentru a preveni ranirea plantelor.

11. Schimbati pozitia culturii de rosii in gradina, sau schimbati solul pentru a evita in mod organic anumite boli – aceste boli pot aparea oriunde.

Acum sunteti pregatit sa cultivati rosii gustoase si sanatoase. Spor la treaba si pofta buna!

Lasă un răspuns