Publicat pe Lasă un comentariu

Cultura borceagului de primavara

Ce este borceagul de primavara

Borceagul de primavara este un amestec furajer constituit din mazare furajera de primavara si ovaz. Aceasta cultura da productii mai mici decit borceagul de toamna si se recolteaza mai tirziu cu 18 – 20 de zile, dar calitatea furajului este mai buna. La fel ca si borceagul de toamna, borceagul de primavara ramine o alternativa de producere a furajelor, cu atit mai mult cu cit in cultura succesiva se obtin productii semnificative, fapt ce contribuie la rentabilizarea culturii.

Unde se poate cultiva

Borceagul de primavara se poate extinde in toate zonele ecologice unde nu sint conditii de irigare, unde precipitatiile medii anuale sint mai mari de 450 mm, iar temperatura medie anuala depaseste 7,50C.

Amestecurile furajere in componenta carora intra trifoiul de Alexandria se pot extinde in toate zonele colinare, unde precipitatiile medii anuale depasesc 550 – 600 mm si temperatura medie anuala este mai mare de 7,50C, cu exceptia solurilor acide, neamendate; in zonele de cimpie aceste amestecuri se pot cultiva in zone cu precipitatii medii multianuale mai mari de 500 mm, pe toate tipurile de sol; in sudul tarii, amestecurile furajere la care ne referim, sint indicate si in unitatile agricole care au acces la un sistem de irigare, unde productiile cresc semnificativ si se pot obtine 3 – 4 recolte pe an.

Lasă un răspuns