Caisul si Piersicul

19.99 lei

Cultura caisului, ale carui fructe – caisele – sunt ofarte solicitate atat
pentru consum in stare proaspata, cat si in industria alimentara, a fost mult
timp, privita cu neincredere, chiar considerata riscanta, datorita mai ales
unor insusiri biologice legate de originea sa geografica: rezistenta slaba la
ger, sensibilitatea la unele boli specifice, pieirea prematura a pomilor in
livada, sezonul scurt de maturare a fructelor si durata scurta de pastrare a
acestora.

 
In acest sens, cercetarile descrise in prezenta lucrare se doresc a fi o modesta
contributie adusa la clarificarea unor aspecte din domeniul valorificarii caiselor.

SKU: f81fe14469b5 Categorie:

Descriere

Cultura caisului
Cap I. Importanta culturii caisului si aria sa de raspandire … 11
Cap II. Particularitati biologice ale creterii si rodirii caisului … 24
Cap III. Cerintele caisului fata de factorii de mediu … 36
Cap IV. Soiuri de cais … 44
Cap V. Producerea materialului saditor…57
Cap VI. Agrotehnica aplicata in livezile de cais…71
Cap VII. Bolile si daunatorii caisului si piersicului…124
Cap VIII. Recoltarea si valorificarea caiselor…164

Cultura piersicului
Cap I. Cultura piersicului pe plan mondial si in tara noastra…191
Cap II. Particularitati biologice ale piersicului…201
Cap III. Cerintele piersicului fata de factorii de mediu…210
Cap IV. Soiuri si portaloi de piersic…215
Cap V. Infiintarea si intretinerea plantatiilor de peirsic…228
Cap VI. Agrotehnica aplicata in livezile de peirsic…244

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Caisul si Piersicul”