Reduceri!

Carnati de casa. Retete de preparare, principii si ingrediente de baza

Prețul inițial a fost: 27.98 lei.Prețul curent este: 23.99 lei.

Daca vrei sa prepari carnati de casa pentru prima data sau vrei sa incerci retete noi, aceasta carte are tot ce ai nevoie. Ghidul oferit de autor, un fermier si macelar cu experienta, te va invata pas cu pas cum sa prepari carnati deliciosi, folosind ingrediente naturale alese de tine.

Cartea este structurata clar, acoperind principii si ingrediente de baza, inclusiv diverse tipuri de carne si slanina, coloranti si agenti de legare. Fie ca vrei sa prepari carnati pasteurizati, cruzi sau fierti, vei gasi retete detaliate si liste de verificare care te vor ajuta sa navighezi procesul cu usurinta. Autorul impartaseste tehnici esentiale, precum maruntirea, umplerea intestinelor, afumarea si maturarea, pentru a obtine rezultate pe care ti le doresti.

Cu o varietate de optiuni, de la retete clasice pana la carnati cu chili, aceasta carte te va inspira sa explorezi si sa experimentezi in bucatarie. Bucura-te de carnati facuti in casa si nu ezita sa incerci cat mai multe dintre retetele prezentate!

SKU: 35115 Categorie: Brand:

Descriere

CUPRINS

Introducere 7
Autorul 7
Principii si ingrediente de baza 8
Carnati 10
Pasta 10
Insertiile de carne si slanina 11
Coloranti 11
Sare cu nitriti 12
Acid ascorbic (Vitamina C) 12
Agenti de legare fosfat 12
Tipurile de carne si slanina 13
Carnea de vita de tip 1 13
Carnea de vita de tip 2 13
Carnea de vita de tip 3 13
Carnea de porc de tip 1 13
Carnea de porc de tip 2 14
Carnea de porc de tip 3 14
Slanina de pe ceafa si de pe spate 14
Depozitele de grasime si sunca 14
Grasimea de pe burta 14
Mirodeniile pentru prepararea carnii 15
Intestine 18
Intestine naturale 18
Membrane produse artificial 18
Membrane din fibre naturale sau din piele 18
Procese si tehnici de baza 19
Maruntirea si tocarea 19
Pregatirea intestinelor 21
Intestine naturale 21
Intestine artificiale din fibre naturale 22
Membrane artificiale 22
Umplerea intestinelor 22
Fierberea sau pasteurizarea 25
Afumarea 26
Maturarea 27

Retete – Carnati pasteurizati 28
Lista de verificare pentru procesul de realizare a carnatilor pasteurizati 28
Rulada de ficat (Rulada de carne) 36
Rulada de ficat cu branza 39
Carnati cabanos 40
Carnati Krainer 44
Carnati Krainer cu branza 44
Carnati cu branza 47
Salam vienez 48
Carnat polonez 51
Carnat de gratar 52
Salam de casa cu seminte de dovleac 55
Carnat cu slanina 56
Greseli comune in prepararea carnatilor pasteurizati si salamului de vara 58

Retete – Carnati cruzi 60
Lista de verificare pentru procesul de realizare a carnatilor cruzi 60
Salam de casa 65
Carnaciori taranesti 65
Carnat cu chili 69
Carnat crud cu seminte de dovleac 70
Carnat cu boia 73
Carnat cu usturoi 74
Carnat de cerb 77
Greseli comune in prepararea carnatilor cruzi 78

Retete – Carnati fierti 79
Lista de verificare pentru procesul de realizare a carnatilor fierti 79
Pregatirea ficatului 80
Specialitati cu carnati 81
Pate de ficat fin 82
Pate de ficat 85
Carnati cu branza 86
Carnati cu cartofi 89
Greseli comune in prepararea carnatilor fierti si a pateului de ficat 90

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini