Reducere!

Cartea de foc a ardeilor chilli

29,90 lei 23,84 lei

Stiai ca exista o scara pe care se masoara cat de iute este un ardei… iute? Se numeste scara Scoville. Iar iuteala nu se numeste iuteala, ci “caldura”.

Mai afli din carte de unde provine ardeiul, cum a intrat in bucatarie plus alte lucruri captivante. Apoi trecem la lucruri practice: informații despre soiuri, cum să se usuce sau să se păstreze păstăile, sugestii și rețete pentru a crea sosuri, mirodenii de condimente.

Cele 101 specii de ardei iute sunt organizate în cinci categorii pe baza profilurilor de căldura:

> Dulce si blând – 23 de specii deardei iute sunt familiare

> Caldut – 51 de ardei iuti fac din aceasta categorie. Jalapeno, cayenne și tabasco, dar există multe soiuri caldute, care variază de la dulce la lemony, cu utilizări unice în bucătărie.

> Hot – 14  specii de ardei iuti sunt prezentati aici

> Foarte fierbinte – 8 specii de ardei iute

> Superhot – Actualul deținător al înregistrării mondiale Guinness pentru cel mai fierbinte piper este Carolina Reaper

DIN CUPRINS:

Povestea ardeilor chilli
Efectul chilli
Identificarea ardeilor chilli
Ardeii chilli in bucatarie
Sa gatim cu ardei chilli

Categorie:

Informații suplimentare

Editura

Numar Pagini

Autor