Cartoful cultivat pe suprafete mici

18.99 lei

Cartoful este un aliment de baza in alimentatia romaneasca si occidentala. Cultivarea cartofului pe suprafete mici poate fi o indeletnicire profitabila pentru micul fermier. Cartea iti prezinta toti pasii necesari pentru a infiinta o cultura sanatoasa de cartofi si te invata cum poti sa eviti greselile comune ce pot sa iti compromita productia.  Este recomandata oricarui cultivator de cartofi.

Stoc epuizat

SKU: bb96b98527c5 Categorii: , Etichetă:

Descriere

Introducere … 5

Cateva elemente de tehnologie … 13
Tipul de sol potrivit pentru cartof
Rotatia
Ingrasare, fertilizarea pamantului pentru a avea productii bune de cartof
Plantarea. Importanta calitatii cartofului de samanta
Incoltirea cartofului de plantat
Sectionarea cartofului de plantat
Cand si cum plantam
Necesarul de cartof de samanta
Soiuri de cartof
Importanta bilonului
Lucrarile de intretinere si buruienile
Alti factori care influenteaza productia de cartof
Recoltare, pastrare

Bolile cartofului … 36
Reducerea inocului initial
Incetinirea evolutiei bolilor
Scurtarea perioadei de expunere la paraziti
Boli parazitare
Boli produse de virusi
Boli produse de ciueprci si bacterii
Boli foliare (mana si alternarioza)
Bolile plantelor tinere (innegrirea bazei tulpinii, rizoctonioza)
Bolile tuberculilor din timpul vegetatiei (putregaiul umed, raia comuna, raia neagra, raia fainoasa)
Bolile di ntimpul pastrarii cartofului (putregaiul uscat, cangrena sau fomoza)
Boli neparazitare, fiziologice
Defecte exterioare prin modificarea formei si culorii tuberculilor
Defecte din interiorul tuberculilor

Daunatorii cartofului … 83
Gandacul din Colorado
Afidele
Viermii de sarma
Alti daunatori
Controlul bolilor si daunatorilor, o problema importanta pentru cultura ecologica a cartofului

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cartoful cultivat pe suprafete mici”