Descriere
Raspandirea si randamentul cresterii ratelor si gastelor…9
Traditie si istorie…9
Cresterea ratelor si gastelor in lume…10
Productia ratelor si gastelor in Germania…12
Ferma de rate si gaste…13
Calcle economice pentru micii producatori..17
Rasele de rate si gaste…19
Ratele decorative si ratele pentru consum…19
Rate pentru carne si pene…19
Rasele ouatoare…21
Rate salbatice…22
Rate decorative…23
Rase de gaste decorative si pentru consum…28
Gaste pentru carne si pene…28
Gaste pentru carne si pene…28
Gaste decorative…30
Rasa potrivitra in vederea consumului…33
Rate performante…33
Gaste…38
Intretinerea ratelor si gastelor…39
Noua cerinte de baza…39
Caldura…40
Hrana…40
Apa de baut…43
Asternutul de paie…44
Libertatea de miscare…45
Iluminarea…45
Igiena…47
Linistea…48
Adaposturile pentru rate…51
Adaposturile pentru gaste…52
Procurarea bobocilor…54
Boboci de rata…54
Boboci de gasca…56
Cresterea ratelor si gastelor…58
Cresterea ratelor…58
Hranirea ratelor de prasila…59
Planul de productie…61
Intretinerea de pasune…62
Adapostul…63
Cresterea gastelor…64
Alcatuirea cardului de gaste…66
Intretinerea gastelor de crescatorie…67
Determinarea sexelor…68
Ouale ratelor si gastelor…70
Ouale de rata…70
Ouale de gasca…73
Clocirea oualor de rata…74
Clocirea naturala…74
Clocirea artificiala…75
Incubatorul…75
Planificarea si pregatirea clocitului…76
Supravegherea temperaturii…80
Aerisirea …83
84Umiditatea…
Intorsul oualor…85
Sortarea oualor…87
Racirea oualor…87
Eclozarea…90
Incubarea oualor de gasca…95
Clocitul natural…95
Clocitul artificial…101
Cresterea bobicilor…102
Bobocii de rata…102
Caldura necesara…102
Hrana bobocilor….104
Adaposturile…107
Bobocii de gasca…107
Caldura necesara…108
Hrana bobocilor…108
Intretinerea in cotet si pasunatul..109
Ingrasarea ratelor..111
Furajarea…115
Cresterea in adapost si cresterea pe camp…116
Ingrasarea gastelor…121
Ingrasarea timpurie si ingrasarea tarzie…125
Furajarea…125
Productia de ficat gras de gasca…125
Taierea…128
Taierea ratelor…131
Taierea gastelor…131
Comercializarea…136
Oferta si cererea..139
Retete cu feluri alese din carne de rata si gsca…139
Retete pentru carnea de rata…141
Retete cu carne de gasca…141
Transarea pasarilor…149
Tratarea si valorificarea penelor de rata si gasca…155
Valorificarea si calitatea penelor…156
Spalarea penelor…156
Jumulitul…158
Dejectiile de rata si gasca…161
Boli, intoxicatii si alte pericole…163
Tabloul cilnic si prevenire…166
Bolile ratelor..166
Bolile gastelor…168
Intoxicatii cu plante…171
Periclitarea lor de catre animale…174
Recenzii
Nu există recenzii până acum.