Cultura legumelor din grupa verzei

19.99 lei

Lucrarea se adreseaza atat cultivatorilor amatori cat si specialistilor in domeniu si are drept scop prezentarea directa a celor mai adecvate tehnologii de cultura la plantele legumicole din grupa verzei, evidentiind verigile cele mai importante si masurile ce se impun pentru obtinerea unor produse de calitate si in conditii economice avantajoase.

Sunt prezentate 9 tipuri de legume din grupa verzei, pornind de la varza alba sau varza creata si pana la gulie sau conopida. Nu sunt trecute cu vederea nici varza chinezeasca sau varza de Bruxeles. Pentru fiecare dintre ele veti gasi, pe langa alte informatii interesante, prezentata si tehnologia de cultura, cu toate datele esentiale.

SKU: dc66a3266c68 Categorie: Etichetă:

Descriere

Introducere …5

I. Varza alba pentru capatana …7
Originea si aria de raspandire
Importanta alimentara, terapeutica si economica
Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia
Exisgente ecologice
Soiuri si hibrizi
Tehnologia culturii verzei albe
Cultura timpurie in camp
Cultura verzei de vara in camp
Cultura verzei de toamna in camp
Cultura verzei albe in solarii
Cultura verzei albe sub tunele joase
Cultura verzei albe in sere
Producerea semintelor de varza alba

II. Varza rosie …47
Originea si aria de raspandire
Importanta alimentara si economica
Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia
Exigente ecologice
Soiuri de varza rosie
Tehnologia culturii verzei rosii

III. Varza creata …50
Originea si aria de raspandire
Importanta alimentara si economica
Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia
Exigente ecologice
Soiuri de varza creata
Tehnologia culturii verzei crete

IV. Varza de frunze …53
Originea si aria de raspandire
Importanta alimentara si economica
Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia
Exigente ecologice
Soiuri
Tehnologia culturii verzei de frunze

V. Varza de Bruxelles …56
Originea si aria de raspandire
Importanta alimentara si economica
Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia
Exigente ecologice
Soiuri si hibrizi
Tehnologia culturii verzei de Bruxelles
Producerea semintelor

VI. Varza chinezeasca …61
Originea si aria de raspandire
Importanta alimentara si economica
Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia
Exigente ecologice
Soiuri si hibrizi
Tehnologia culturii
Producerea semintelor

VII. Conopida …70
Originea si aria de raspandire
Importanta alimentara si economica
Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia
Exigente ecologice
Soiuri de conopida
Tehnologia culturii conopidei
Cultura timpurie in camp
Cultura conopidei de toamna in camp
Cultura conopidei in adaposturi din material plastic
Cultura conopidei in sere
Cultura conopidei in rasadnite
Producerea semintelor de conopida

VIII. Broccoli …80
Originea si aria de raspandire
Importanta alimentara si economica
Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia
Exigente ecologice
Soiuri si hibrizi
Tehnologia culturii de broccoli
Cultura timpurie in camp
Cultura de vara
Cultura de toamna
Cultura in solar
Esalonarea consumului de broccoli in cursul anului

IX. Gulia …118
Originea si aria de raspandire
Importanta alimentara si economica
Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia
Exigente ecologice
Soiuri de gulii si gulioare
Tehnologia culturii guliilor
Cultura timpurie in camp
Cultura de toamna in camp
Cultura guliei in adaposturi din material plastic
Cultura gulioarelor in sere
Cultura gulioarelor in rasadnite
Producerea semintelor

Bibliografie …125

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cultura legumelor din grupa verzei”