Reduceri!

Cultura Legumelor – editia a III-a revizuita

49.99 lei

Din cultura legumelor se poate supravietui de pe o zi pe alta sau se pot face averi adevarate. Cu totii suntem enervati cand in plin sezon cumparam din piata rosii si castraveti adusi din Egipt sau Turcia desi cautam rosii adevarate si cu gust din Romania. Pentru a reusi sa-si impuna produsele lor fermierii romani au nevoie nu doar de fonduri ci si de schimbare a mentalitatii. Accesul la informatie corecta si moderna poate face diferenta intre un taran care nu-si mai poate vinde legumele si un fermier de succes.

Vei fi placut surprins de aceasta carte. Este probabil cea mai completa lucrare de specialitate editata in Romania, continand informatii despre toate grupele de legume cultivate in tara noastra prezentate de-a lungul celor 628 de pagini. Ajunsa la a 3-a editie datorita cererii foarte mari din partea specialistilor, lucrarea aceasta iti va folosi precum un ghid universal, un fel de enciclopedie a legumicultorului. Ori de cate ori vei intampina o problema sau vei dori sa gasesti o solutie legata de activitatea ta in gradina de legume va trebui doar sa deschizi cartea la capitolul respectiv si vei avea in fata toate infromatiile de care ai nevoie.

Stoc epuizat

SKU: 1172 Categorie:

Descriere

1. Legumele si legumicultura – pagina 11

Definitii si caracteristici generale
Importanta sociala si economica a legumiculturii
Importanta legumelor in alimentatie
Consumul de legume
Importanta economica a legumiculturii

2. Productia de legume in Romania si in alte tari – pagina 33

Evolutia si situatia legumiculturii
Scurt istoric al culturii de legume
Evolutia si situatia productiei in perioada contemporana
Comertul international de legume
Istoricul legumiculturii pe teritoriul Romaniei
Evolutia, situatia actuala si perspectivele legumiculturii in Romania

3. Particularitatile biologice si ecologice ale speciilor legumicole – pagina 51

Diversitatea si clasificarea plantelor legumicole
Originea si evolutia plantelor legumicole
Clasificarea botanica a legumelor
Cultivatul – factor esential de productie
Clasificarea agroeconomica a culturilor de legume
Particularitatile cresterii si dezvoltarii plantelor legumicole in ciclu ontogenetic
Etapele si fazele de vegetatie
Samanta si germinatia
Cresterea vegetativa
Inflorirea si fructificarea
Faza de batranete
Interventii de interes agroproductiv si procesele de crestere si fructificare
Tratamentele cu substante stimulatoare
Clima si solul in relatie cu specificul culturii legumelor
Agroecosistemul legumicol
Radiatia solara
Temperatura
Compozitia si miscarile aerului
Apa din sol si atmosfera
Nutritia plantelor legumicole
Solul in cultura legumelor
Zonele ecologice si bazinele de cultura a legumelor

4. Bazele tehnice si economice ale culturii legumelor

Sistemele de cultura
Constructii, amenajari si mijloace tehnice de lucru in legumicultura
Serele
Solariiile
Adaposturile temporare si acoperirea directa
Rasadnitele
Baza energetica si sistema de masini
Specificul exploatatiilor legumicole
Evolutia si tendintele dezvoltarii exploatatiilor
Tipurile, dimensiunile, profilul si specializarea exploatatiilor legumicole
Imbinarea legumiculturii cu alte sectoare de productie
Investitiile si forta de munca in exploatatiile legumicole
Valorificarea productiei si eficienta economica a culturilor de legume

5. Folosirea rationala si pregatirea terenului la culturile de legume – pagina 159

Alegerea si amenajarea terenului
Asolamentul, rotatia, culturile succesive si asociate de legume
Asolamentul si rotatia culturilor
Culturile succesive si asociate de legume
Lucrarile solului in legumicultura
Lucrarile solului in sistemul conventional
Orientari noi in sistemele de lucrare a solului
Fertilizarea culturilor de legume
Importanta fertilizarii rationale a culturilor de legume
Sistemul de fertilizare al culturilor
Fertilizarea suplimentara sau faziala a culturilor de legume
Particularitatile fertilizarii culturilor de legume in sere si solarii

6. Infiintarea culturilor de legume – pagina 192

Specificul inmultuirii speciilor legumicole
Samanta si pregatirea pentru semanat
Semanatul legumelor in camp
Producerea si plantarea rasadurilor de legume
Organizare producerii rasadurilor de legume
Amplasarea rasadnitelor si comlexelor de producere a rasadurilor
Pamanturile folosite in legumicultura
Metode de producere a rasadurilor
Pregatirea si instalarea rasdnitelor
Pregatirea spatiilor, a patului germinativ si semanatul pentru producerea rasadurilor
Repicatul rasadurilor in substrat, in cuburi si ghivece
Varsta si calitatea rasadurilor
Lucrarile de ingrijire a rasadurilor
Plantarea rasadurilor

7. Controlul mediului de cultura in spatii ecoperite

Lumina
Temperatura
Compozitia aerului
Apa si umiditatea solului
Sisteme de cultura “fara sol”

8. Lucrari de intretinere a culturilor de legume – pagina 260

Imbunatatirea regimului termic, combaterea brumelor si ingheturilor
Combaterea buruienilor in culturile de legume
Controlul regimului hidric. Irigarea culturilor
Alte lucrari de intretinere specifice unor culturi de legume
Apararea culturilor de legume de atacul bolilor si daunatorilor

9. Recoltarea, conditionarea si valorificarea productiei – pagina 308

Recoltarea legumelor
Calitatea si conditionarea legumelor
Ambalarea si transportul legumelor
Valorificarea legumelor

10. Pastrarea legumelor in stare proaspata – pagina 316

Conditiile pastrarii in stare proaspata
Metode de pastrare

11. Legumele radacinoase – pagina 322

Morcovul
Patrunjelul
Pastarnacul
Telina de radacina
Ridichile
Sfecla rosie
Scortonera
Barba caprei

12. Legumele din grupa verzei – pagina 346

Varza alba
Varza rosie
Varza creata
Varza de Bruxelles
Varza de frunze
Varza chinezeasca
Conopida
Broccoli
Gulia

13. Legumele bulbifere – pagina 376

Ceapa
Usturoiul
Usturoiul de Egipt
Prazul
Ceapa esalota
Ceapa de iarna
Ceapa de Egipt
Ceapa de tuns

14. Legumele verdeturi – pagina 399

Salata de gradina
Spanacul
Loboda
Cicoarea de gradina
Cicoarea de fortat
Radicio
Fetica
Mangoldul
Feniculul de Florenta
Cresonul de gradina

15. Legumele cultivate pentru pastai si boabe verzi – pagina 444

Mazarea de gradina
Fasolea de gradina
Bamele
Bobul de gradina
Porumbul zaharat

16. Legumele solanacee – pagina 464

Tomatele
Ardeiul
Patlagelele vinete
Cartoful timpuriu

17. Legumele cucurbitacee – pagina 506

Castravetele
Pepenele galben
Pepenele verde
Dovlecelul comun
Dovleacul comestibil

18. Legumele condimentare – pagina 536

Mararul
Cimbrul
Busuiocul
Asmatuiul
Tarhonul
Leusteanul

19. Legumele perene – pagina 544

Sparanghelul
Reventul
Hreanul
Anghinarea
Macrisul
Stevia

20. Ciupercile de cultura – pagina 559

Ciuperca alba
Ciupercile Pleurotus

Informații suplimentare

Editura

Autor

, , , ,

Numar Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cultura Legumelor – editia a III-a revizuita”