Descriere
Cuvant inainte…..5
Rolul fructelor si legumelor in alimentatie……7
Continutul fructelor si legumelor si importanta acestora pentru sanatate…..12
FRUCTELE…. 25
1.Afinele…… 25
2.Agrisele….. 29
3.Alunele…… 30
4.Ananasul….. 30
5.Avocado…. 31
6.Bananele….. 31
7.Caisele…… 32
8.Capsunii, fragii…… 33
9.Ciresele….. 34
10.Coacazele…. 34
11.Corcodusele….. 36
12.Curmalele….. 37
13.Dudele….. 37
14.Grape-fruitul….. 37
15.Gutuile….. 38
16.Kiwi…. 38
17.Lamaile…… 39
18.Mandarinele…… 40
19.Mango….. 41
20.Maslinele….. 41
21.Merele….. 42
22.Migdalele….. 44
23.Murele….. 45
24.Nectarinele…… 46
25.Nucile….. 46
26.Papaia….. 47
27.Pepenele…. 47
28.Perele…… 48
29.Piersicile…. 48
30.Portocalele…. 49
31.Prunele…… 49
32.Rodia….. 50
33.Smochinele….. …. 50
34.Strugurii….. 51
35.Stafidele….. 52
36.Tamarillo…. 52
37.Visinele…. 53
38.Zmeura….. 54
LEGUMELE….. 56
1.Ardeiul….. 56
2.Arpagicul…… 57
3.Broccoli….. 58
4.Castravetele…. 58
5.Cartoful….. 59
6.Conopida…… 59
7.Ceapa…. 60
8.Dovlecelul…… 60
9.Fasolea…. 60
10.Gulia…. 61
11.Hreanul….. 62
12.Lintea…… 62
13.Mazarea….. 62
14.Morcovul…… 62
15.Patrunjelul…… 63
16.Pastarnacul….. 63
17.Prazul…… 63
18.Rosiile (patlagelele rosii) …. 64
19.Ridichea…..65
20.Salata verde…. 65
21.Sfecla…. 66
22.Spanacul…. 66
23.Telina…. 66
24.Usturoiul….. 67
25.Varza….. 67
26.Vanata (patlagica vanata) ….. 68
Pastrarea fructelor in stare proaspata….. 69
Pastrarea legumelor in stare proaspata….. 78
Igienizarea fructelor si legumelor…. 86
Bibliografie…. 91
Recenzii
Nu există recenzii până acum.