Descriere
CUPRINS
PREFATA 4
Invitatie la biodiversitate 5
INTRODUCERE 6
Regasirea entuziasmului 6
Biodiversitatea in gradina 7
CAPITOLUL 1 GUSTURI MAI NEOBISNUITE 9
Cultivarea legumelor din specii mai rare 9
Agretti 10
Batat 14
Chayote sau dovleacul centenar 18
Mazaroi 22
Ceapa ciorii 26
Mizuna 30
Bame 34
Pak choi 38
Pastarnac 42
Salsif negru si salsif alb 46
Mustar rosu 50
Topinambur 54
CAPITOLUL 2 PARFUMURI INSOLITE 59
Cultivarea plantelor aromatice si a condimentelor 59
Capere 60
Creson de apa 64
Tarhon 68
Calomfir 72
Hrean 75
Sofran 79
Ghimbir 84
CAPITOLUL 3 CRESC SI SINGURE 89
Plantele cu crestere spontana 89
Leurda 90
Amarant 94
Limba-mielului 98
Spanac salbatic 102
Urzica 106
Patlagina 110
Floare de piatra 114
Papadie 118
CAPITOLUL 4 DE LA BOMBOANE LA KIWANO
Culturi diverse 123
Alchechengi 124
Arahide 128
Goji 133
Kiwano 137
Lemn dulce 142
Hamei 146
Rubarba 150
Stevia 154
CALENDAR SI MODALITATI DE SEMANARE SI INMULTIRE 158