Descriere
Capitolul I. Sa facem cunostinta cu nurca … 7
1.1. Nurca standard …7
1.2. Nurcile mutante …11
1.3. Grupa nurcilor maro …11
1.4. Grupa nurcilor albastre …14
1.5. Grupa nurcilor albe …15
1.6. Nurcile mutante dominante …16
1.7. Mutatii ce determina dilutia culorii, dezvoltarea zonalitatii albe si a inspicarii …17
1.8. Principalele combinatii de nurci mutante …18
1.8.1. Variatiuni de combinare direcesive …18
1.8.2. Variatiuni de combinare trirecesive …20
1.8.3. Combniatii tetrarecesive, combinatii de mutante dominante si combinatii de mutante recesive cu dominante …21
1.8.4. Combinatii de mutante recesive cu dominante …21
Capitolul II. Ferma de nurci …23
2.1. Amplasarea crescatoriilor de nurci. Adaposturi si anexe. …23
2.1.1. Factorii de ordin topografic …25
2.1.2. FActori de ordin geologic …25
2.1.3. Factori de ordin hidrologic …26
2.2 Sectorul de productie …26
2.3. Sectorul de deservire …32
Capitolul III. Reproductia la nurca …38
3.1. Particularitatile procesului de reproducere la nurca …39
3.2. Activitatea sexuala la nurca …40
3.3. Sarcina la nurca …43
3.4 Fecunditatea la nurca, influenta si ameliorare …43
3.5. Influenta alimentatiei asupra fecunditatii la nurca …45
3.6. Influenta luminii asupra fertilitatii …47
3.7. Monta si procentul de fecunditate …49
3.8. Starea de sanatate a femelelor si fecunditatea …50
3.9. Fecunditatea masculilor …52
3.10. Festatia si fecunditatea …53
3.10.1 Reglarea hormonala a gestatiei la nurca …54
3.10.2 Factorii genetici care influenteaza fecunditatea la nutrie …55
3.11. Prolificitatea la nurca …55
3.12. Alti factori care influenteaza prolificitatea nurcii …59
3.12.1. Influenta montei asupra prolificitatii …59
3.12.2. Influenta masculilor asupra prolificitatii femelelor …62
3.13. Sisteme de ameliorare in cresterea nurcilor …64
3.13.1 Metode de selectie in ameliorarea nurcilor …65
3.13.2. Posibilitati de ameliorare …67
Capitolul IV. Alimentatia nurcilor …70
4.1. Elementele constituitive ale furajelor …72
4.2. Consumul specific al nurcilor …77
4.3. Alimentatia nurcilor adulte in perioada de repaus …79
4.4. Alimentatia nurcior gestante …83
4.5. Alimentatia femelelor in perioada de alaptare …85
4.6. Alimentatia tineretului de nurca …90
4.7. Frecventa furajarii si a adaparii …96
4.8. Prepararea furajelor si consistenta hranei …97
4.9. Coeficientul de utilizare a hranei …99
4.10 Proteinele si aminoacizii …100
4.11. Rolul energetic al furajelor …102
4.12. Relatia energie-proteina …105
4.13. Carne si subprodusele din carne …106
4.14 Subprodusele de pasare …107
4.15. Ficatul …108
4.16 Pestele …110
4.17 Substantele minerale …112
4.18 Grasimile …113
4.19 Drojdia de bere …115
4.20 Antibioticele …116
4.21 Laptele si produsele lactate …117
4.22 Fainurile si amestecurile de cereale …118 < br>
Recenzii
Nu există recenzii până acum.