Pajisti si plante furajere. Tehnologii de cultivare

69.99 lei

Intr-o agricultura moderna, durabila, cresterea animalelor ocupa un loc important,
aceasta asigurand o mare parte din hrana omenirii. Dezvoltarea acestui domeniu
al agriculturii este dependent de asigurarea necesarului de furajere pentru alimentatia
animalelor.
  Furajele. in sens larg, cuprind totalitatea produselor de origine vegetala,
animala, minerala si de sinteza, care asigura atat o dezvoltare normala a functiilor
vitale ale animalelor, cat si o cresterea a potentialului lor biologic si productiv.

Stoc epuizat

SKU: 6101e6468a24 Categorie:

Descriere

Cap. I Importanta pajistilor in agricultura durabila … 5
1.1. Notiuni generala despre pajiste
1.2. Importanta si evolutia suprafetelor de pajisti
1.3. Tendinte si perspective in pratologia mondiala si din Romania
1.4. cultura pajistilor

Cap. II Ecosisteme de pajisti …12
2.1. Ecosisteme naturale – notiuni generale
2.2. Structura ecosistemelor de pajisti

Cap III Factorii care influenteaza vegetatia si succesiunea fitocenozelor de pajisti … 15
3.1. Influenta factorilor naturali
3.2. Influenta factorilor tehnologiei

Cap. IV Vegetatia pajistilor permanente … 27
4.1. Gramineele
4.2. Leguminoasele
4.3. Rogozurile si pipirigurile
4.4. Speciile din alte familii botanice

Cap. V Principalele tipuri de pajisti din Romania … 99
5.1. Principii de baza in tipizarea pajistilor
5.2. Pajisti zonale
5.3. Pajistile intrazonale

Cap. VI Tehnologia de cultura a pajistilor permanente … 112
6.1. Lucrarile de curatire si nivelare
6.2. Eliminarea excesului de umiditate
6.3. Prevenirea si combaterea eroziunii solului
6.4. Combaterea vegetatiei lemnoase
6.5. Combaterea buruienilor
6.6. Aplicarea ingrasamintelor si amendamentelor
6.7. Suprainsamantarea pajistilor
6.8. Irigarea pajistilor

Cap. VII Tehnologia de cultura a pajistilor temporare … 152
7.1. Consideratii generale
7.2. Alegerea terenului si locul in asolament
7.3. Lucrarile solului
7.4. Structura amestecurilor de graminee si leguminoase perene
7.5. Semanatul
7.6. Fertilizarea si amendarea
7.7. Lucrari de intretinere
7.8. Folosirea pajistilor temporare

Cap. VIII Folosirea pajistilor prin pasunat … 179
8.1. Importanta furajera a ierbii de pe pajisti in hrana animalelor
8.2. Metode de pasunat
8.3. Lucrarile tehnico-organizatorice pentru folosirea rationala a pajistilor
8.4. Tehnica pasunatului

Cap. IX Folosirea pajistilor prin cosit … 197
9.1. Importanta furajera a fanului de pe pajisti in hrana animalelor
9.2. Particularitatile valorificarii pajistilor prin cosit
9.3. Metode de recoltare
9.4. Metode de pregatire a fanului
9.5. Pierderile ce au loc in timpul uscarii furajelor
9.6. Depozitarea si pastrarea fanului

Cap. X Cultura gramineelor furajere anuale … 209
10.1. Porumul – Zea mays L.
10.2. Graul – Triticum aestivum L.
10.3. Orzul – Hordeum vulgare L.
10.4. Ovazul – Avena astiva L.
10.5. Secara – Secale cereale L.
10.6. Triticale – Triticasecale Witt.
10.7. Sorgul – Sorgum bicolor L.
10.8. Iarba de Sudan – Sorgum sudanense Staapf.
10.9. Raigrasul aristat – Lolium multiflorum Lam.
10.10. Meiul – Panicum miliaceum L.

Cap. XI Cultura gramineelor perene furajere … 281
11.1. Golomatul – Dactylis glomerata L.
11.2. Raigrasul peren – Lolium perenne L.
11.3. Paiusul de livezi – Festuca pratensis Hwds.
11.4. Obsiga nearistata – Bromus inermis Leyss.
11.5. Timoftica – Phleum pretense L.
11.6. Paiusul rosu – Festuca rubra L.
11.7. Firuta – Poa pratensis L.
11.8. Paiusul inalt – Festuca arundinacea Sch.
11.9. Pirul crestat – Agropyron pectiniforme R. et Sch.

Cap XII Cultura leguminoaselor furajere anuale … 301
12.1. Mazarea furajera – Pisum arvense ssp. arvense L.
12.2. Mazarichea de primavara – Vicia sativa L.
Mazarichea de toamna – Vicia villosa Roth.
Mazarichea paroasa – Vicia pannonica Cr.
12.3. Soia – Glycine max (L.) Merr.
12.4. Lupinul alb – Lupinus albus L.
12.5. Bobul – Vicia faba L.
12.6. Latirul – Lathyrus sativus L.
12.7. Trifoiul persan – Trifolium resupinatum L.
12.8. Trifoiul incarnat – Trifolium incarnatum L.

Cap XIII Cultura leguminoaselor furajere perene … 338
13.1. Lucerna – Medicagosativa L.
13.2. Trifoiul rosu – Trifolium pratense L.
13.3. Trifoiul alb – Trifolium repens L.
13.4. Trifoiul hibrid – Trifolium hybridum L.
13.5. Ghizdeiul – Lotus corniculatus L.
13.6. Sparceta – Onobrychis viciifolia Scop.
13.7. Sulfina alba – Melilotus albus Medik.

Cap. XIV Cultura radacinoaselor furajere … 413
14.1. Sfecla furajera – Beta vulgaris L. ssp. crassa D.B.
14.2. Gulia furajera – Brassica napus L. var. napobrassica Rchb.
14.3. Morcovul furajer – Daucus carota L. ssp. sativus Hoffm.

Cap. XV Cultura altor plante furajere …430
15.1. Cucurbitaceele furajere
15.2. Floarea soarelui – Helianthus annus L.
15.3. Rapita furajera – Brassica napa L. ssp. oleifera
15.4. Varza furajera – Brassica oleracea L. var. Acephala
15.5. Facelia – Phacelia tanacetifolia Benth.

Cap. XVI Culturi furajere succesive … 451
16.1. Importanta culturilor furajere succesive
16.2. Cerintele fata de factorii de vegetatie
16.3. Structura speciilor furajere in cultura succesiva
16.4. Tehnologia de cultivare

Cap. XVII Conveierul verde … 457
17.1. Tipuri de conveier verde
17.2. Modul de organizare al conveierului verde
17.3. Structura de plante furajere din conveierul verde
17.4. Stabilirea schemelor de conveier verde

Cap. XVIII Insilozarea furajerelor … 466
18.1. Importanta insilozarii furajelor
18.2. Metode insilozare
18.3. Procesele biologice din furajul insilozat
18.4. Tipurile de fermentati din furajul insilozat
18.5. Tehnologia generala de insilozare a furajelor verzi
18.6. Tipuri de silozuri
18.7. Caracteristicile unui furaj de calitate
18.8. Tehnologii specifice de insilozare

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pajisti si plante furajere. Tehnologii de cultivare”