Reduceri!

Totul despre trichinelorza

9.99 lei

Situatia actuala a trichinelozei in tara noastra
deterina serioase implicatii de sanatate, economice si sociale, de o gravitate
nemaiintalnita. Cartea se adreseaza nu numai speciailstilor in domeniu, medici
umani, medici veterinari, ingineri zootehnisti, asistenti sanitari, asistenti
veterinari si operatori trichineloscopisti, ci si crescatorilor de animale, vanatorilor
si mai ales marelui public consumator de carne de porc si de vanat.

SKU: 203db163029d Categorie:

Descriere

Trichineloza la om si la animale..9
1. Istoric…9
2. Notiuni elementare privind unele tesuturi si organe umane..13
3. Agentul cauzal al trichinelozei…18
4. Dezvoltarea parazitului Trichinella spiralis in organismul omului sau animalelor..21
5. Evolutia trichinelozei la om…27
6. Trichineloza la om, in Romania..35
7. Trichineloza la porci, in Romania…45
8. Trichineloza la vanat si alte specii de animale…56
9. Trichineloza la om si animale in tari invecinate cu Romania…65
10. Rezistenta larvelor de Trichinella in conditii naturale…68
11. Circulatia in natura a parazitului Trichinella spiralis…70
12. Aspecte clinice la niamle…75
13. Receptivitatea si rezistenta animalelor la infestari experimentale…77
14. Locuri de electie a larvelor in musculatura…77
15. Diagnosticul trichinelozei la animale in viata…80
16. Numarul de larve in infestatii naturale…82
17. Incercari de vaccinare la animale…87
18. Rezultate obtinute in tratamentul porcilor bolnavi de trichineloza…89

Masuri de prevenire si combatere a trichinelozei…
19. Depistarea larvelor de Trichinella in carnea proaspata…
20. Examenul trichineloscopic la carnea proaspata..99
21. Examenul trichineloscopc la carnea congelata….114
22. Examenul trichineloscopc la carnea conservata (produse de carne si resturi de carne de pe piei)…115
23. Diagnostic diferential…117
24. Examinarea carnii prin digestie artificiala…112
25. Examinarea carnii prin metoda maceratiei…136
26. Valoarea comparativa a diagnosticului prin trichineloscopie si digestie artificiala…137
27. Confirmarea diagnosticului…140
28. Marcarea carnurilor…141
29. Masuri pentru carnurile infestate..142
30. Aspecte juridice…144
31. Metode pentru distrugerea larvelor de Trichinella din carne…145
32. Metode de conservare a larvelor din carne…148
33. Unele considerente si propuneri in problematica scolarizarii in trichineloscopie si digestie artificiala…153
35. Prevenirea aparitiei si raspandirii trichinelozei la porci si alte specii de animale…158
36. Educatia sanitara a populatiei, factor esential in prevenirea, reducerea si combaterea trichinelozei…161
37. Rezumat sub forma de intrebari si raspunsuri…164

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Totul despre trichinelorza”