Reduceri!

Teoria si practica vinificarii familiale

14.89 lei

Cartea de fata reprezinta continuarea fireasca a volumului Cultura vitei-de-vie, lansat de editura bucuresteana M.A.S.T. In volumul amintit au fost prezentate tehnologii pentru optinerea unor recolte mari si constante an de an, in ciuda vicisitudinilor climatice. Acum se incerca o prezentare a modului de a valorifica la nivel corespunzator rodul muncii viticultorului amator.

Stoc epuizat

SKU: a6e752179688 Categorie:

Descriere

Constructii vinicole … 5
Crama
Pivnita
Inventarul cramei si pivnitei … 12
Vasele necesare in vinificatie
Vasele din lemn
Ingrijirea vaselor din lemn
Vasele din sticla
Vasele di nmaterial plastic
Unelte si masini pentru zdrobit si dezdrobonit
Unelte si masini pentru separearea mustului
Uenlte si masini pentru manipularea vinului
Intretinerea uenltelor si masinilor
Invetarul marunt
Pregatirea campaniei de vinificare …32
Pregatirea vaselor noi
Litrarea vaselor noi
Tratarea vaselor vechi
Vasele vechi sanatoase
Decolorarea vaselor in care s-a pastrat vin rosu
Tratarea vaselor cu defecte
Alte masuri pregatitoare
Culesul strugurilor … 41
Stabilirea datei optime pentru cules
Determinarea continutului in zaharuri a mustului
Metoda densimetrica
Metoda refractometrica
Culesul strugurilor
Prelucrarea strugurilor si fermentarea mustului … 51
Obtinerea mustului
Zdrobirea
Dezbrobonitul
Presarea bostinei
Corectarea musturilor cu compozitie anormala
Musturi sarace in zaharuri
Musturi cu aciditate anormala
Musturi sarace in tanin
Musturi rosii insuficient colorate
Limpezirea mustului
Fermentarea mustului
Etapele procesului de fermentatie alcoolica
Folosirea drojdiilor selectionate in vinificatie
Controlul fermentarii
Folosirea dioxidului de sulf in vinificatie … 72
Dezinfectarea pivnitei
Afumarea vaselor goale sau cu goluri
Dezinfectarea ustensilelor din crama si pivnita
Sulfitarea strugurilor, mustuielii si mustului
Limpezirea mustului
Sulfitarea vinurilor
Masuri tehnologice pentru reducerea ocntinutlui vinurilor in dioxid de sulf
Tratarea vinurilor bolnave si cu defecte
Tehnologii pentru producerea vinurilor … 91
Vinuri albe seci
Vinuri rosii seci
Vinificarea in alb
Vinuri aromate
Vinuri de hibrizi producatori directi
Masuri pentru diminuarea gustului foxat
Masuri pentru marirea randamentului in must
Vinuri din recolte avariate
Valorificarea rationala a tescovinei … 117
Pastrarea tescovinei
Preparearea rachiului de tescovina
Recuperarea alcoolului din tescovina
Folosirea tescovinei ca furaj
Folsirea tescovinei ca ingrasamant organic
Ingrijirea si pastrarea vinului … 126
Umplerea golurilor din vase
Cauzele formarii golurilor sunt multiple
Termenele si tehnica umplerii golurilor
Pritocul
Timpul efectuarii primului pritoc
Tehnica efectuarii pritocului
Pritocul deschis
Pritocul inchis
Masuri de luat dupa primul pritoc
Limpezirea
Importanta limpezirii timpurii a vinurilor
Cleirea vinurilor
Tehnica cleirii vinului
Limpezirea si stabilizarea vinurilor albe cu bentonita
Tehnica tratarii vinurilor cu bentonita
Omogenizarea substantelor limpezitoare
Filtrarea
Sulfitrarea
Prevenirea si tratarea bolilor si defectelor vinului … 154
Bolile vinului
Bolile aerobe
Bolile anaerobe
Defectele vinului
Amenajarea unei vinoteci pentru viticultorii amatori
Alegerea momentului pentru imbuteliere
Sticlele pentru vin
Tehnica imbutelierii
Pregatirea vinului pentru imbuteliere
Dopuirea sticlelor
Pregatirea sticlelor pentru pastrare
Pastrarea sticlelor cu vinuri de colectie
Amenajarea propriu-zisa a vinotecii
Preparearea vinului pelin … 183
Diferite tipuri de vin pelin
Pregatirea maceratelor din plante
Recoltarea, uscarea si conservarea plantelor
Preparearea maceratelor
Pledoarie pentru o dreapta judecata a vinului … 190

Informații suplimentare

Editura

Autor

Numar Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Teoria si practica vinificarii familiale”