Descriere
Cuvantul editorului……….7
Scurt istoric al alcoolului……..……..10
I .Bauturile spirtoase……….……..……14
1.1.Ce sunt bauturile spirtoase?……….……..14
1.2.Ingredientele alcoolului……….16
1.3.Cum sunt produse bauturile spirtoase?……..……….….17
1.4.Prepararea borhotului si fermentarea…………18
1.5.Producerea alcoolului din substante zaharoase…….…….19
1.6.Cum masurati concentratia de alcool?………..37
1.7.Clasificarea bauturilor spirtoase…………..38
Principalele bauturi alcoolice din lume……….39
1.8.Opt sfaturi pentru producerea bauturilor spirtoase……..……41
II.Whisky sau "Apa Vietii"……………..…..43
2.1.Reteta clasica de whisky scotian pe baza de malt………..45
2.2.Whisky scotian din cereale……..……47
2.3.Procesul de maturare…………50
2.4.Arta imbinarii………..……51
2.5.imbutelierea………………52
2.6.Principalele tipuri de whisky scotian……..52
2.7.Secretul aromei…….……53
2.8.Dimensiunile butoaielor si sticlelor………..………..54
2.9.Whisky-ul irlandez……….54
2.10.Bourbon :Whisky-ul American………..………62
; 2.11.Whisky-ul Canadian……..…….74
2.12.Whisky-ul amatorului………..76
2.13.Cum se bea whisky-ul?…….76
2.14.Whisky-ul si sanatatea……..……….……77
2.15.Whisky-ul si gastronomia……….……….……79
III.Un miracol numit… Gin……..….……..80
3.1.Modalitatea de preparare a ginului………. …..81
3.2.Productia ginului………..…….82
3.3.Plantele folosite pentru prepararea ginului……….………..84
3.4.Reteta clasica de gin……85
3.5.Reteta pe baza de esenta de gin……..……….86
3.6.Reteta de baza a distileriilor amatori………………..88
3.8.Ginul obtinut din prelucrarea vodcii…………………..………..88
3.8.Ienuparul pentru gin…….89
3.9.Reteta lui Avrickson……..89
3.10.Reteta comuna olandezo-britanica……..90
3.11.ginul Kummel……..……90
3.12.Sloe Gin 1………….91
3.13.Sloe Gin 2………91
3.14.Ginurile Damson……….91
3.15.Ginurile amatorului…………………..92
3.16.Ginul si sanatatea……..…….93
3.17.Ginul si gastronomia………..93
Bibliografie……………….94
Recenzii
Nu există recenzii până acum.