Descriere
Capitolul 1. Panorama produselor cidricole …7
A fost odata … marul
A fost odata para
Cidrul
O scurta istorie a cidrului
Cateva definitii
Vin de pere
Tuica si calvados
Tuica din cidru sau din vin de pere
Aperitivul de baza de cidru sau de vin de pere
Otetul di ncidru sau din rachiu
Alte produse derivate din mere, pere, cidru sau vin de pere
Capitolul 2. Piata produselor cidricole …21
Organizarea filierei cidricole
Productia de mere pentru cidru
Piata de cidru
Productia
Consumatorii
Cidrul si anotimpurile
Distributia
Categoriile s modul de ambalare
Piata de vin de pere
Piata de Pommeau
Piata de Calvados
Piata otetului de cidru
Capitolul 3. Munca in livada …28
Infiintarea unei livezi
Ce tip de livada sa alegem?
Alegerea soiurilor
Plantarea
Intretinerea livezii
Ingrasamantul
Plivirea
Taierea
Rarirea
Supra-altoirea
Bolile si parazitii
Recoltarea
Capitolul 4. Munca din crama …63
Stocare si pregatire
Stocarea merelor
Inventarul
Pregatirea loclui si a materialului
Instrumentele de analiza
Fabricarea cidrului
Spalarea merelor
Strivirea sau tocarea merelor
Fierberea
Presarea
Deburbarea
Pritocirea de limpezire
Analiza mustului
Fermentarea
Imbutelierea
Respectarea calitatii
Elaborarea vinului din pere
Elaborarea bauturii Pommeau si a aperitivelor pe baza de cidru
Fabricarea rachiului din cidru si a bauturilor Calvados
Elaborarea sucului de mere
Elaborarea otetului
Reglementarea comerciala
Criteriile reglementare
Etichetarea
Actele comerciale
Vizite si degustari la ferma
Semnalarea
Vanzarea pe piata
Capitolul 5. Conducerea unui proiet simasurarea rentabilitatii …131
Care este problema voastra?
Trebuie sa definim obiectivele
Cum gandim si evaluam solutiile
Cum ne informam si ne formam
Cunoasterea pietei
Conceptia activitatii cidricole
Alegerea celei mai bune structuri
Respectarea, controlul si adaptarea
Marja bruta a unei sticle de cidru de ferma
In loc de incheiere
Recenzii
Nu există recenzii până acum.