meniu sus mare

socul-cultivare-utilizari-in-gastronomie-farmacia-casei
socul-cultivare-utilizari-in-gastronomie-si-in-farmacia-casei-interiorsocul-cultivare-utilizari-in-gastronomie-si-in-farmacia-casei-interior-2

Socul. Cultivare, Utilizare in Bucatarie si in Farmacia Casei

36,90 lei

În stoc

Cand spui soc, iti vine imediat in minte socata. O socata rece, parfumata, bauta la tine in curte intro zi frumoasa si insorita. Dar socul poate sa iti ofere mult mai mult de atat. Planta decorativa, medicinala, sau ingredient in retete culinare surprinzatoare.

Vei desoperi in aceasta carte sfaturi practice privind cultivarea si recoltarea corecta a socului, in asa fel incat sa aiba si sa isi pastreze toate calitatile benefice. Vei afla detalii importante despre toate speciile de soc (inclusiv speciile toxice, care trebuie evitate!). Vei invata o tehnica foarte utila de a evita culegerea socului afectat de poluare, in asa fel incat produsele pe care le prepari sa fie sanatoase. In final o sa fi placut surprins sa gasesti retete culinare speciale, ce folosesc atat florile cat si fructele de soc.

O carte deosebita, tiparita in conditii extrem de bune, ce te va surprinde placut.

Categorii: ,

Descriere produs

Generalităţi
Etimologia denumirii
Utilizarea socului în gospodărie
Credinţe şi superstiţii legate de soc
Taxonomia, locul pe care îl ocupă planta în botanică
Prezentarea speciilor, descrierea morfologică
Cea mai importantă specie a genului
Alte specii ale genului Sambucus
Cerinţele socului faţă de condiţiile de vegetaţie
Posibilităţi de valorificare
Înmulţirea arbustului
Lucrările de tăiere şi îngrijire
Bolile şi dăunătorii socului
Cultivarea socului pentru fructe
Cele mai importante soiuri cultivate pentru fructe
Soiuri româneşti
Forme de coroane specifice
Cultura socului ca plantă ornamentală
Cele mai importante soiuri şi varietăţi de soc ornamental
Noi soiuri ornamentale
Recoltarea socului din flora spontană
Perioada de recoltare
Valorificarea socului ca plantă medicinală
Substanţele chimice din compoziţia socului
Efectele curative ale socului
Valorificarea socului în industria alimentară
Câteva preparate din soc
Importanţa consumului fructelor de soc
Reţete cu flori de soc
Zahăr din soc
Inflorescenţe de soc congelate
Şampanie de soc
Sirop de soc
Suc de soc
Gem de căpşuni cu soc
Cremă de revent (rubarbă) cu soc
Tort de clătite americane cu soc
Clătite cu soc
Brioşe cu soc 5
Brioşe cu soc şi făină de migdale (fără făină de cereale)
Panna cotta cu soc
Mâncare de soc
Soc în aluat de clătite
Gogoşi cu soc
Soc în aluat de bere
Jeleu de ceai verde cu soc
Jeleu de soc cu vin alb
Îngheţată de soc
Tiramisu de soc cu ciocolată albă
Reţete cu fructe de soc
Jeleu din fructe de soc
Magiun de soc cu mere
Gem de soc
Lichior de soc (1l)
Sirop din fructe de soc
(remediu împotriva răcelilor)
Parfe de iaurt cu soc
Brownie cu cremă de brânză
şi porţie dublă de soc
Tort de cafea cu soc
Prăjitură cu lămâie şi soc
Pere umplute cu cremă de soc
Bibliografie
Mic dcţionar tematic

Socul. Cultivare, Utilizare in Bucatarie si in Farmacia Casei a fost modificat ultima oara in 16 aprilie 2016 de CartiAgricole

Informații suplimentare

Editura

Editura Casa

Autor

Kohut Ildikó

Numar Pagini

80

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “Socul. Cultivare, Utilizare in Bucatarie si in Farmacia Casei”