Publicat pe Lasă un comentariu

7 unelte de gradinarit esentiale

Indiferent ca este vorba de o gradina de legume sau de una de flori vei avea nevoie de urmatoarele unelte esentiale pentru oricare gradinar. Pe masura ce dimensiunea gradinii creste se vor adauga si altele, la fel de importante, menite sa iti usureze munca. Noi ne-am oprit la cele mai uzuale si ne-am hotarat sa le prezentam intr-o forma deosebita. Speram sa iti placa pozele noastre cu unelte de gradinarit!

1. Lopata

Imposibil de imaginat munca intr-o gradina sau o livada fara lopata. Defapt un gradinar care se respecta are chiar mai multe, de diverse tipuri si pentru diferite munci. Una este sa sapi pamantul si cu totul alta sa dai zapada la o parte iarna.

Viata unui gradinar nu poate sa fie conceputa fara o lopata.
Viata unui gradinar nu poate sa fie conceputa fara o lopata.

Sursa poza: http://angiestock.deviantart.com/art/girl-with-shovel-104983989

2. Roaba

Ori de cate ori trebuie sa cari ceva mai mare sau mai greu roaba devine indispensabila. In prezent se pot cumpara diverse modele de roaba facute din diferite materiale. Principiul ramane acelasi, o roata, o lada si doua brate de care o poti ridica si impinge. Roaba isi gaseste locul bine meritat printre uneletele de gradina esentiale.

Roaba este nelipsita intr-o gradina bine gospodarita
Roaba este nelipsita intr-o gradina bine gospodarita

Sursa: http://nation.foxnews.com/bar-refaeli/2013/01/08/hardest-job-world

3. Galeata

Nu are sens sa mai explicam la ce e buna o galeata. Poti sa cari apa, nisip, pamant sau orice ai nevoie. Nu exista gradina fara cel putin o galeata, fie una de metal, fie de plastic.

Galeata se dovedeste a fi utila in mai multe situatii
Galeata se dovedeste a fi utila in mai multe situatii

Sursa: https://www.flickr.com/photos/mwilkes/9057260213/

4. Grebla

Vrei sa cureti frunzele de pe jos sau sa dai la o parte buruienile? Atunci vei pune mana pe grebla si vei trece la treaba. Simpla si nelipsita din arsenalul gradinarului.

Imposibil de ingrijit gradina fara o grebla bine facuta
Imposibil de ingrijit gradina fara o grebla bine facuta

Sursa: https://www.flickr.com/photos/stewartgibbs/14401668978/in/photostream/

5. Stropitoare

Plantele de orice fel au nevoie de apa, dar uneori e necesar sa o poti doza cu grija, sa uzi doar in anumite zone. La asta e buna o stropitoare si de-aia avem mereu cel putin una la noi in gradina. Nu puteam sa nu o trecem printre uneltele ne nelipsit intr-o gradina.

Ce s-ar face plantele tale fara apa? De-aia iti trebuie o stropitoare
Ce s-ar face plantele tale fara apa? De-aia iti trebuie o stropitoare

6. Furtun de stropit

Ce s-ar intampla daca nu ai uda legumele sau florile atunci cand trebuie? S-ar ofili. Probabil ca vremea furtunelor simple a trecut, acum avem aspensoare care distribuie mai bine apa si automatizeaza procesul plus alte sisteme inteligente de irigat. Cu toate astea furtul este partea esentiala a procesului de irigatie, de aceea nu lispeste din nicio gradina.

Furtunul de stropit nu poate fi trecut cu vederea
Furtunul de stropit nu poate fi trecut cu vederea

7. Masina de tuns gazonul

Nu suntem noi britanici, dar asta nu ne impiedica sa avem un gazon perfect. Desigur, nimeni nu mai pune mana pe coasa clasica sa taie iarba. Avem coase electrice, motocoase si masini de tuns iarba. Masinile pot fi manuale, electrice sau pe benzina. Ce alegem depinde de buget si nevoi. Daca ai doar 20 de metrii de gazon in spatele casei poti sa cumperi linistit una manuala, dar altfel stau lucrurile cand ai de tuns cateva sute sa mii de metrii de teren. Masina de tuns gazonul si-a facut loc in arsenalul gradinarului modern si a devenit o unealta de neinlocuit pentru multi dintre noi

Un gazon perfect este semnul ca iti faci bine treaba
Un gazon perfect este semnul ca iti faci bine treaba

Concluzie

Acestea nu sunt decat uneltele de baza care ne trebuie in gradina. Cu ele putem sa ne facem lucrarile importante si esentiale. Pe masura ce incepem sa cultivam tot mai multe plante va trebui sa ne largim si inventarul de scule si unelte. Am lasat de-o parte cateva categorii importante de unelte pentru gradina. Lipsesc din lista noastra uneletele de mana, cum ar fi foarfecele de gradina precum si unelete mai moderne dar importante. Unii poate ca nu concep munca fara o suflanta sau o masina de curatat sub presiune, altii poate ca vad ca fiind esential un ferastrau electric. Poate ca si aceste unelte de gradina isi vor gasi locul intr-un articol viitor, unul plin de poze la fel de interesante.

Pentru un articol mai serios si sfaturi profestioniste despre cum alegi uneltele de gradinarit apasa aici

Ti-au placut pozele? Crezi ca si alti prieteni de-ai tai le-ar aprecia? Da-ne un like pe Facebook, ai buton in partea dreapta a paginii!

Carti Recomandate

Lasă un răspuns